2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Nemcsak a járvány, de a migráció és a terror is tombol Európában

Újra és újra bebizonyosodik, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár – mondta az Országgyűlésben Halász János, a Fidesz képviselője. Kontrát Károly belügyi államtitkár pedig úgy értékelt, hogy Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt. A testület elnöke bejelentette: összehívja a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését.

  • Nemcsak a járvány, de a migráció és a terror is tombol Európában

A járvány mellett a bécsi terrortámadás volt a legfőbb téma a parlamentben. Napirend előtt Halász János (Fidesz) arról beszélt, hogy a baloldalra a járvány második hullámában sem lehet számítani, hiszen továbbra is támadja az egészségügyet, nem támogatta a maszkviselés szabályainak szigorítását, valamint a büntetési tételek emelését sem. A kormánypárti képviselő ezt követően a hétfő esti bécsi merényletről és az azt megelőző franciaországi terrortámadásokról kijelentette:

újra és újra bebizonyosodik, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár.

– A járványon kívül az illegális migráció és a terrorizmus is tombol Európában – összegzett Halász János, hozzátéve, hogy ezért a járványügyi helyzetben életbe vágóvá vált a határok védelme. Úgy vélte, a magyarok csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a migráció elleni védekezésben.

 
Halász János szerint életbe vágóvá vált a határok védelme Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

 

Kontrát Károly belügyi államtitkár a válaszában úgy értékelt: Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt. Közölte:

a magyar terrorelhárítás felajánlotta segítségét az osztrák hatóságoknak, valamit az osztrák–magyar határon szigorított ellenőrzést vezettek be, a TEK megerősített műveleti egységgel, páncélozott gépjárművekkel van jelen a határon.

Tájékoztatása szerint a magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében. Jelenleg a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik – tette hozzá.

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt: sokkal kevesebb halállal kellene szembenézni, ha a kormány tenné a dolgát, szeptemberben nem engedte volna el a vírust, nem bűvészkedne a számokkal, saját médiájában pedig nem építene alternatív valóságot.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány számos intézkedést hozott a járvány elleni hatékony küzdelem érdekében, ám a baloldal egyet sem szavazott meg, ehelyett inkább álhíreket kreált. Dömötör Csaba megjegyezte: miközben Karácsony Gergely százmilliárdos gyarapodó vagyonon ül, a főváros mégsem költ a védekezésre.

Az államtitkár kitért a bécsi terrortámadásra is. Emlékeztetett, hogy a magyar baloldal évek óta folyamatosan sértegette azokat, akik veszélyt láttak a bevándorlásban, támadták a határzárat, támogatták a kötelező betelepítéseket, hecckampánynak nevezték a népszavazást. – Önök mondták, hogy a tömeges bevándorlást ellenzők a tudatlanság és az ostobaság mocsarában fetrengenek. Ön személy szerint pár napja még jelentéktelennek nevezte a témát, és nem létező migránsokról beszélt. Ha nem léteznek, akkor kik támadtak? – vetette fel Dömötör, hozzátéve, hogy a liberálisok Euró­pa-szerte ezt az álláspontot képviselték, aminek meg is van az eredménye.

– Ha kicsit fülelnek, akkor egyre erőteljesebb kopogást hallanak. A valóság az. Ébresztő, még nem késő, hogy változtassanak a politikájukon! – fogalmazott.

Mindeközben Stummer János közölte, hogy összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését. A testület elnöke szerint azt vizsgálják, hogy van-e magyar érintettsége a terrorcselekménynek, illetve hogyan változott Magyarországon a terrorfenyegetettség szintje.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!