2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Nem volt választása az ukránoknak, kénytelenek voltak módosítani a jogsértő törvényen + videó

Elfogadta a nemzeti kisebbségek jogairól és a korrupció elleni harcról szóló új törvényt az ukrán parlament. A módosítás lehetővé teszi a középiskola végéig az anyanyelvű, így a magyar nyelvű tanulást is. Volodimir Zelenszkij elnök szerint az új jogszabállyal Ukrajna mindent megtett, amit elvártak Kijevtől.

  • Nem volt választása az ukránoknak, kénytelenek voltak módosítani a jogsértő törvényen + videó

Orbán Viktor miniszterelnök többször figyelmeztetett arra, hogy egyéb okok mellett a nyelvtörvény miatt sincs esélye Ukrajnának, hogy az Európai Unió tagja legyen.

Az elmúlt években szinte nem volt olyan hét, hogy a magyar kormány ne tette volna szóvá, hogy a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által aláírt nyelvtörvény súlyosan sérti az országban élő kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarok jogait.

A kijevi parlament végül kénytelen volt változtatni a jogszabályon. Bár az ukrán nyelv és irodalom továbbra is kötelező marad, azon kívül bármilyen tantárgyat oktathatnak a kisebbségi nyelveken, kivéve az oroszt.

Magyarország azonban továbbra sem támogatja Ukrajna EU csatlakozását

- jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az elmúlt két évben több pénzt kapott Ukrajna több pénzt kapott Brüsszelből, mint Horvátország, Szlovénia és Mo összesen az elmúlt 7 évben, de ezt a pénz semmit sem változtatott meg, a harctéren tovább folyik az öldöklés . Ha Ukrajna belép azt unióba szinte biztos, hogy minden ország nettó befizetővé válik, ez azt jelenti, hogy senki más nem kapna uniós támogatást.

Volodimir Zelenszkij szerint az új kisebbségi törvénnyel Ukrajna mindent megtett, amit elvártak Kijevtől. A törvényhozás a korrupció-elleni harcról szóló új törvényt is elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!