2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Nem tudják feldolgozni Brüsszelben a magyar miniszterelnök békemisszióját + videó

Nem tudják feldolgozni Brüsszelben a magyar miniszterelnök békemisszióját. Több Európai Uniós tagállam most arra készül, hogy vagy nem jelenik meg, vagy alacsony rangú képviselőt küld az EU Tanácsának budapesti informális üléseire a magyar elnökség ideje alatt. Eközben egyre többen állnak ki a békemisszió mellett is.

  • Nem tudják feldolgozni Brüsszelben a magyar miniszterelnök békemisszióját + videó

A békéért Kijevben, Moszkvában, Pekingben, Washingtonban és Floridában.

Orbán Viktor kilenc nap alatt 4 országba látogatott el, hogy békemissziója során.

A béke ügyében tárgyalni azonban ma Európa felvilágosult felén megbocsáthatatlan bűn. Már a kijevi út után is bírálatok özöne zúdult Orbán Viktorra, pedig akkor még szó sem volt moszkvai látogatásról.

Hat uniós tagállam arra készül, hogy bojkottálja az Európai Unió Tanácsának budapesti informális üléseit - erről ír a Magyar Nemzet. A lap szerint a svédek már be is jelentették, hogy a minisztereik kihagyják a találkozók egy részét.

Az előző tanácsi elnökséget betöltő Belgium miniszterelnöke, pedig úgy fogalmazott, a bizalom a mélyponton van. Az elnökség alatt „minden nap ki kell érdemelned a bizalmat. Jelenleg ez a bizalom eltűnt” –tette hozzá.

Még egyes vezetők bizalmukat vesztették és hátráltatni szeretnék a magyar kormányfő béke iránti törekvéseit, egyre többen állnak ki Orbán Viktor mellett. Például a szlovák miniszterelnök.

„Nem hittem a szememnek, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tettek, amiért szuverén politikusként úgy döntött, hogy ellátogat Ukrajnába, Oroszországba és Kínába, hogy békekezdeményezéseket népszerűsítsen. Ez egyszerűen nem megengedett”- jelentette ki a szlovák kormányfő.

Robert Fico hozzátette: Ha azért ment volna, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy a két szláv népnekmég intenzívebben kellene egymást gyilkolniuk, talán valaki jelölte volna őt a Nobel-békedíjra.

Szintén kiáll a békemisszió mellett az olasz kormnyfő. Giorgia Meloni úgy fogalmazott: Nyilvánvaló, hogy ha egy kezdeményezés reményt ad a békére és a diplomáciára, akkor azt meg kell szervezni. De a korábban mindenkinél háborúpártibb nyilatkozatokat tevő francia elnök is irányt váltott. Emmanule Macron szerint nagyon hasznosak voltak Orbán Viktor találkozói.

Ennek ellenére nem enyhül a globális háborús pszichózis. Hiába igyekezett a béke ügyét a NATO-csúcsra is bevinni a magyar kormányfő, a szövetség tagjainak többsége továbbra is háborúpárti. Ez elemzők szerint abból is látszik, hogy a NATO-főtitkár a legnagyobb vívmánynak azt látja, hogy még több pénzt és fegyvert küldenek a háborúba.

"Több finanszírozás, több katonai támogatás, több biztonsági megállapodás és szorosabb együttműködést jelent a NATO-tagság felé. Ez egy nagyon erős csomagot jelent Ukrajna számára. Ukrajna jövője a NATO-ban van" - jelentette ki Stoltenberg.

Volodimir Zelenszkij kijelentette: Kijev mindent megtesz a jövőben is azért, hogyha meghívást kap a NATO-tól, taggá válhasson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!