2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

„Nem radioaktív a tenger vize az atomerőmű környékén”

Nem mutattak ki radioaktivitást a fukusimai atomerőmű közelében lévő tengervízben - legalábbis ezt állítja a japán környezetvédelmi minisztérium. Az erőmű atomreaktorainak hűtésére használt vizet a napokban kezdték az óceánba engedni. 2011-ben a földrengés és az azt követő szökőár nukleáris üzemzavarok sorozatát indította el, a sérült reaktor hűtéséhez hatalmas mennyiségű vízre volt szükség. A szennyezett víz tárolása azonban már jó ideje problémát jelentett.

  • „Nem radioaktív a tenger vize az atomerőmű környékén”

Japán megkezdte a fukusimai atomerőmű tisztított hűtővizének a Csendes-óceánba engedését.

A helyi környezetvédelmi minisztérium pedig most megerősítette, hogy a fukusimai atomerőmű közelében vett tengervízmintákban nem mutattak ki radioaktivitást. Legalább három hónapig továbbra is heti rendszerességgel teszik közzé a teszteredményeket.

Az atomerőmű katasztrófáját 2011. március 11-én földrengés és az azt követő szökőár okozta. A tönkrement reaktorok hűtéséhez használt vizet már nem tudták tovább tárolni.

A hűtővíz óceánba engedésének tervét két éve fogadta el a japán kormány, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség pedig júliusban hagyta jóvá, mert szerintük ez nem jelent veszélyt az emberekre vagy a környezetre.

A lépést miatt Japánban is tiltakoznak, de a szomszédos országok is ellenezték.

Kína bejelentette, hogy leállítják a tengeri halak és rákok importját Japánból.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Százezrek tüntettek Franciaországban

Százezrek tüntettek Franciaországban

A rendőrség szerint 250 ezren, a szervezők szerint 640 ezren tüntettek szombaton Franciaországban, mintegy kétszáz városban a Nemzeti Tömörülés ellen meghirdetett megmozdulásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!