2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Nem mondott igazat Sargentini a diplomájával kapcsolatban?

2019. május 21., kedd 12:14

Judith Sargentiniről egy interjúból megtudhattuk, hogy szereti Magyarországot, sokszor járt hazánkban nyaralni és bort inni. Állítása szerint magyar témájú könyveket is olvasott már, még történészként. Ezzel kapcsolatban már korábban vita bontakozott, ki, hiszen nem teljesen tisztázott, hogy valójában milyen végzettséggel is rendelkezik a holland zöldpárti politikus.

Az alábbi képeken első verzió látható:

 

 

 

 

A fenti képeknél jól látszik, hogy Sargentini esetében csak bölcsész diploma szerepel az EP honalapján, a lenti képeknél viszont már csak mesterfokozatról írnak. Érdekesség az is, hogy az adatok frissítése azt követően történt meg, hogy a magyar sajtó Sargentini végzettségével kapcsolatos kérdéseket kezdett feszegetni.

 

 

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az ún. Sargentini-jelentésről szóló szavazást követően elindult egy módosítási hullám a leköszönő EP képviselő végzettségére vonatkozó adatok tekintetében.

 

 

 

 

Az európai oktatási szisztémában három egymásra épülő képzési szint található: az alap-, a mester- és a doktori képzésből. A diploma megszerzését követően a továbbképzés formája lehet a szakirányú továbbképzés. Érettségi után alapképzésre, osztatlan mesterképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre van lehetőség beiratkozni.

PestiSrácok.hu