2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Nem lesz Hollandia miniszterelnöke Geert Wilders

A november 22-én tartott előrehozott hollandiai választásokon győztes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders nem számít arra, hogy a választási győzelme ellenére ő lesz Hollandia következő miniszterelnöke, azonban nem véglegesen mond le kormányfői terveiről – erről a pártvezető nyilatkozott az X-en.

  • Nem lesz Hollandia miniszterelnöke Geert Wilders

Wilders megerősítette, nem számíthat mind a négy párt támogatására, amelyek az elmúlt három hónapban tárgyalásokat folytattak a kormányalakításról.

Csak akkor lehetek miniszterelnök, ha a koalíció minden pártja támogatja. Nem ez a helyzet

– fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy ő jobboldali kabinetet szeretne, kevesebb menedékkérővel és kevesebb bevándorlással.

Wilders bejelentése egy nappal azelőtt történt, hogy a tárgyalások lebonyolításért felelős Kim Putters jelentést tesz a holland parlament alsóházának a kormányalakítási egyeztetések állásáról.

Hazám és választóim iránti szeretetem nagyobb és fontosabb, mint a saját pozícióm – fogalmazott Wilders.

Az immár több mint két hónapja tartó kormányalakítási tárgyaláson négy párt, a Szabadságpárt (PVV), a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) párt, az Új Szociális Szerződés (NSC), valamint Gazdák és Polgárok Mozgalma (BBB) próbál megegyezésre jutni. A holland törvények nem szabnak határidőt a kormányalakításra. Jelenleg a holland kormányt ügyvivőként a korábbi miniszterelnök, Mark Rutte vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!