2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Nem lehet kiadni a kettős állampolgárok adatait

Nem lehet kiadni a kettős állampolgárok adatait, az Egyesült Államok nem kérhet ilyet – jelentette ki a Napi Aktuálisban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

  • Nem lehet kiadni a kettős állampolgárok adatait

Egy héttel ezelőtt tájékoztatta közösségi oldalán az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége hazánkat arról, hogy vízumszankciókat vezet be Magyarországgal szemben. Ennek értelmében az igényelt utazási engedély ideje kettőről egy évre csökken, és egyszeri felhasználásra korlátozódik.

Az amerikaiak lépése után felháborodott kommentek lepték el a nagykövetség Facebook-oldalát. A legtöbben politikai bosszúnak tartják a döntést.

De nemcsak szigorítottak. Az USA ugyanis a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte hazánktól.

Ilyen adatokat azonban nem kérhet az Egyesült Államok – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Napi Aktuálisban. Péterfalvi Attila emlékeztetett: ha az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak ítél állampolgárokat, akkor a két ország közötti egyezmény keretében van módja ezt jelezni, adatot azonban csak arról kérhet, aki beutazik az államokba.

Péterfalvi Attila hozzátette: az állam köteles védeni az állampolgárok adatait, ráadásul vannak országok, amelyek nem is tolerálják a kettős állampolgárságot, amelynek adott esetben következménye is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!