2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Nem kapnak menedékjogot azok a migránsok, akik nem mennek az új táborba Leszboszon

Azok a migránsok, akik nem mennek a leszboszi új táborba, nem kaphatnak menedékjogot - jelentette be hétfőn a görög bevándorlásügyi miniszter.

  • Nem kapnak menedékjogot azok a migránsok, akik nem mennek az új táborba Leszboszon

Nótisz Mitarákisz felszólította az összes hajléktalan leszboszi migránst, hogy mindannyian vonuljanak új, ideiglenes táborukba, miután a régiben tűz pusztított.

"Jövő hétfőtől csak azoknak dolgozzuk fel a menedékkérelmét, akik a táborban lesznek" - mondta.

A pár nap alatt épített új tábor jelenleg ötezer férőhelyes, de hamarosan 12 ezresre bővítik - ígérte a miniszter, aki egyúttal ismét figyelmeztette a tüzet gyújtó migránsokat, hogy ne próbálják megakadályozni mások távozását az új táborba. "Pontosan tudjuk, hogy kik ők. Görögország nem hagyja zsarolni magát" - mondta Mitarákisz.

Hétfőn újból számos - zömmel afgán - migráns vonult Leszbosz utcáira, követelve, hogy vigyék őket Nyugat-Európába.

Steffen Seibert, Angela Merkel kancellár szóvivője ugyancsak hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy Németország "jelentősen hozzá fog járulni" a probléma megoldásához.

Múlt hét pénteken Horst Seehofer német belügyminiszter közölte, hogy kilenc EU-tagország, valamint Svájc összefogásával áttelepítik a szigetről a felnőtt kísérő nélküli, kiskorú menedékkérőket. A 400 fős csoport legnagyobb részét - egyaránt 100-150 kiskorút - Németország és Franciaország fogadja be - mondta, hozzátéve, hogy más tagállamokkal is tárgyalnak még a részvételről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!