2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Nem hajlandó hazahívni fiát az idősebb Snowden

Nem hajlandó hazahívni fiát Edward Snowden édesapja Oroszországból. Lon Snowden ezt azután nyilatkozta az egyik amerikai országos televíziónak, hogy beutazási engedélyt kapott az orosz hatóságoktól, és így hamarosan Moszkvába utazhat.

Nemcsak vízumot, hanem időpontot is kapott az orosz hatóságoktól az amerikai megfigyelési botrányt kirobbantó informatikus édesapja, így napokon belül elutazhat Moszkvába. Azt mondta: nem akarja hazahívni fiát, az eddigi nyilatkozatokból ugyanis arra következtetett, hogy semmi jóra nem számíthat Washingtontól. Erre utalt Edward Snowden korábbi főnöke is. Oliver Stone amerikai filmrendező ugyanakkor hősnek nevezte a kémkedéssel vádolt férfit, és arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban orwelli állapotok uralkodnak.

Lon Snowden és ügyvédje kételkedik abban, hogy az amerikai elnök korlátozná vagy átláthatóbbá tenné a Nemzetbiztonsági Ügynökség adatgyűjtési programját. Barack Obama úgy nyilatkozott, hogy erről már kongresszusi képviselőkkel is egyeztetett.

A Snowden-ügy miatt az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnél egyelőre csak annyit tettek, hogy korlátozták azok számát, akik beléphetnek a szolgálat számítógépes rendszerébe.

Snowden befogadása feszültséghez vezetett az Egyesült Államok és Oroszország között, Barack Obama lemondta Vlagyimir Putyinnal szeptemberre tervezett csúcstalálkozóját. Az orosz lapok közben arról is írtak, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek Moszkvában is működhet szervere, titkosszolgálati források szerint az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!