2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Nem baleset, merénylet történhetett

Nem baleset, hanem merénylet történhetett hétfőn a pekingi Tienanmen téren. Helyi sajtóértesülések szerint az elkövetők ujgurok lehettek. Hétfőn egy autós a járókelők közé hajtott, öten meghaltak.

Gomolygó füst, rendőr- és tűzoltóautók a pekingi Tienanmen téren. Egy autós terepjárójával a járdára hajtott és elsodorta a gyalogosokat, majd egy kőhíd korlátjának ütközött. A balesetben két gyalogos, illetve a sofőr és két utasa halt meg. Csaknem negyvenen megsérültek. A sérültek között egy japán állampolgár is van.

A kínai sajtó az eset után egy nappal már nem balesetről, hanem merényletről beszélt. A lapok szerint a felbujtók és az elkövetők is ujgurok lehettek. A lapértesüléseket a rendőrség nem cáfolta. A hatóságok szerint a feltételezett ujgur elkövetők még október elején érkeztek a fővárosba. A rendőrség helyiek tucatjait vette őrizetbe elsősorban terrorcselekményekkel, szélsőséges vallási nézetek terjesztésével összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!