2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Nem az ünneplés a megfelelő szó a Brexit kapcsán

A magyarok nagyon sokkal járulnak hozzá Nagy-Britannia jólétéhez, mint ahogy más uniós állampolgárok is. De ez nemcsak rájuk vonatkozik, hiszen nagyon sok magyar aggódik a barátaiért, a családjáért, akik Nagy-Britanniában élnek és dolgoznak - nyilatkozta a Hír TV-nek Iain Lindsay brit nagykövet.

  • Nem az ünneplés a megfelelő szó a Brexit kapcsán

Március végével egy új világba fogunk átlépni, ha nincs megállapodás. Mi ezt nem szeretnénk, nem erre készülünk, de terveznünk kell arra az esetre is, ha nem lesz megegyezés – mondta a HírTV-nek Nagy-Britannia budapesti nagykövete Iain Lindsay a Brexit kapcsán. 

„Egy megállapodás nélküli kilépés esetén a legfontosabb feladatunk, hogy minimalizáljuk a károkat és a kockázatot” – mondta a nagykövet. „Garantáltuk például az oktatás esetében, hogy a folyamatok mennek tovább, itt nem lesz változás. Nagyon sok ilyen eshetőségre felkészülő intézkedésünk inkább gyakorlati dolog. Ilyen például a vámok területe, vagy a Csatornán át érkező árué, vagy a légiforgalomé, ahol garantálnunk kell, hogy a folyamatok a megszokott módon mennek tovább” – fejtette ki.

A magyar politikai vezetők pedig szinte mind ilyen üzenetet küldtek: Tiszteletben tartjuk a döntést, hogy elhagyjátok az Európai Uniót, megértjük, elfogadjuk, tudomásul vesszük. Nem hibáztatunk titeket, inkább Brüsszelt. Ugyanakkor szomorúak is vagyunk, hiszen egy olyan barátot veszítünk el, aki mindig felszólalt az érdekünkben, ennek a régiónak az érdekében Brüsszelben– mondta hazánk kapcsán Iain Lindsay.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!