2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Nem akarják a nagy szállodaláncok fogadni a kitoloncolásra váró bevándorlókat

Nem akarják a nagy szállodaláncok fogadni a kitoloncolásra váró bevándorlókat az Egyesült Államokban - számolt be a CNBC televízió. A Trump-kormányzat július 14-én kezdte meg országszerte az illegális bevándorlók elleni razziákat. Az őrizetbe vett személyeket kitoloncolásukig a washingtoni vezetés szállodákban kívánta elhelyezni. Eközben az amerikai külügyminiszter bejelentette: Washington elismeri Mexikó erőfeszítéseit a bevándorlás megfékezésére.

  • Nem akarják a nagy szállodaláncok fogadni a kitoloncolásra váró bevándorlókat

 Az Egyesült Államokba igyekvő migránsok arra panaszkodnak, hogy az elmúlt időszakban a mexikói egyenruhások sokkal agresszívabban lépnek fel velük szemben.

A latin amerikai ország azonban szorult helyzetbe került, miután megállapodott Washingtonnal. Mexikó június elején 45 napot kapott arra, hogy drasztikusan csökkentse a Közép-Amerikából érkező bevándorlási hullámot. Ha ezt nem teljesíti, akkor Washington büntetővámokat vet ki a mexikói termékekre.

A közép amerikai ország erőfeszítéseit északi szomszédja is elismerte. Mike Pompeo leszögezte: Mexikó példátlan lépéseket tett a kezeletlen migráció megfékezése érdekében.

Az Egyesült Államokban eközben folytatódtak a két hete megkezdett razziák az illegális migránsok ellen. Az akciók olyan menekültek ellen irányulnak, akik ellen kitoloncolási határozat van érvényben. Első körben 2 ezer embert akarnak őrizetbe venni.

A Trump kormányzat a letartóztatottakat kitoloncolásukig szállodákban akarta elhelyezni.

Azonban számos nagy hotellánc - köztük a Hilton, a Best Western és a Hyatt is jelezte, hogy nem hajlandó őket elszállásolni. A tiltakozó szállók még átmeneti időre sem fogadnak be bevándorlókat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!