2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Nekiment Trumpnak a botrányrendező

Bemutatták az Egyesült Államokban a Donald Trump elnökké válásáról szóló dokumentumfilmet. Az Oscar-díjas Michael Moore alkotása arra keresi a választ, hogy milyen folyamatok vezettek Trump megválasztásához – amit Adolf Hitler felemelkedéséhez hasonlít a rendező.

  • Nekiment Trumpnak a botrányrendező

A botránykönyvek után a moziban is nekimennek Donald Trumpnak, egy újabb leleplező szándékú alkotással.

„Nem akar ő velem összeakaszkodni. Könyörtelen vagyok, nem ismerem a félelmet, és az emberek oldalán állok, tízmilliók állnak mögöttem; Trumpnak meg csak saját maga van, erre épül az egész hitrendszere. Donald Trumpban hisz, nem benned, nem bennem, nem az amerikai népben, és végül ez okozza majd a vesztét” – mondja filmje beharangozójában Michael Moore dokumentumfilm-rendező, a nagy sikerű Fahrenheit 911 alkotója, aki új filmjével, melynek címe Fahrenheit 11/9 korábbi munkáját folytatja.

Az Egyesült Államok leghíresebb és legmegosztóbb dokumentumfilmese, Michael Moore egy nappal a hivatalos amerikai premier előtt, a Los Angeles-i díszbemutatón beszélt az új mozijáról. A Trump-ellenes dokumentumfilm címe Moore-nak az előző republikánus elnökről, George W. Bush-ról készített Fahrenheit 9/11 című alkotását idézi, és arra utal, hogy két éve egy november 9-i napon hirdették ki Trump győzelmét.

Az új film azt járja körül, hogy milyen folyamatok vezethettek Trump megválasztásához. A rendező párhuzamokat von Donald Trump diadala és Adolf Hitler 1930-as évekbeli felemelkedése között. Moore a vetítés előtt jelezte: kellemetlen percekre számíthatnak a nézők.

„A film készítése közben már jobban aggódtam az országunkért és a jövőnkért, mint amikor elkezdtem forgatni. Nem lehet 7 hónapon át minden napot Donald Trumppal tölteni úgy, hogy a végén ne döbbenjen rá az ember, hogy a mi oldalunk, a baloldal nem vette őt komolyan, és még mindig nem veszi őt komolyan, és még mindig azt hisszük, túljárhatunk az eszén. Ő mindenkinek túljárt az eszén” – mondta a filmrendező.

Michael Moore korábban „gonosz zseninek” nevezte Trumpot a CNN-nek a filmről adott interjújában, és azt mondta: attól tart, hogy még egy ciklusra megválasztják a jelenlegi elnököt.

Moore dokumentumfilmjeinek jelentős része a republikánus oldal vélt vagy valós hibáit állítja reflektorfénybe; eddigi legsikeresebb alkotása, a 2003-ban Oscar-díjat nyert Kóla, puska, sült krumpli például a jobboldali fegyverlobbit vette célba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!