2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Négy túszt tartanak fogva fegyveres bűnözők Pápua Új-Guineában

A helyi rendőrfőnök friss tájékoztatása szerint négy túszt, egy külföldit és három Pápua Új-Guinea-it tartanak fogva fegyveres bűnözők a csendes-óceáni ország hegyvidékén.

  • Négy túszt tartanak fogva fegyveres bűnözők Pápua Új-Guineában

A külföldi állampolgárt és a három helyi egyetemi hallgatót "bűnözők tartják fogva Dél-Felföld, Hela és a Nyugati-tartomány határvidékén" - erősítette meg David Manning helyi rendőrkapitány a keltezés szerint hétfő esti, az AP hírügynökségnek kedd hajnalban eljuttatott közleményében.

A külföldi új-zélandi állampolgár, aki Ausztráliában él, és az egyik ausztrál egyetem régészprofesszora - jelentette az ABC ausztrál televíziós csatorna, de a nevét nem hozták nyilvánosságra a helyzet érzékenysége miatt

Manning szerint a túszok élete a pápuai biztonsági erők elsőszámú prioritása, akik "a túszdrámák idején érvényes bevetési szabályoknak megfelelően végzik a munkájukat."

"Különleges biztonsági erőink minden szükséges eszközt bevetnek a bűnözőkkel szemben, beleértve akár a fegyverhasználatot is, hogy garantálni tudják a foglyul ejtett emberek biztonságát és egészségét" - adta értésre David Manning.

Hozzátette, hogy a bűnözők "véletlenül" vehették észre a csoportot, majd elhurcolták őket az erdőbe.

"Kihasználták az alkalmat, és nyilvánvalóan nem gondolták át, mielőtt cselekedtek. Készpénzt kérnek a túszokért. Az emberrablóknak kiutat kínálunk. Elengedhetkik a foglyaikat, majd méltányos bánásmódban lehet részük az igazságszolgáltatási rendszerben, ám ha nem így tesznek és ellenállnak, azért az életükkel fizethetnek" - magyarázta Manning.

Az új-zélandi külügyminisztérium keddi e-mailjében megerősítette, hogy tudnak az esetről, de személyiségi jogi okok miatt nem adhatnak további felvilágosítást, az ausztrál külügyi tárca pedig nem kommentálta a túszdrámát.

A több mint 9 millió lakosú Pápua Új-Guinea egy szigeten fekszik Indonézia feszültségek sújtotta Pápua tartományával. Február elején pápuai szeparatisták egy új-zélandi pilótát ejtettek túszul. A férfit később Philip Mehrtens néven azonosították. Azután ejtették foglyul, hogy a Susi Air charterjáratával leszállt a parói repülőtéren.

A szeparatista fegyveresek azt közölték, nem engedik el a pilótát, amíg az indonéz kormány el nem ismeri Pápua függetlenségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!