2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Négy emberéletet követelt a házi készítésű robbanószerkezet

Pokolgépes merényletet követtek el egy vietnami turistákat szállító autóbusz ellen Kairóban a gízai piramisoknál. A robbanásban 4 ember meghalt, 12-en megsebesültek. A merényletet eddig egyetlen csoport sem vállalta magára.

  • Négy emberéletet követelt a házi készítésű robbanószerkezet

Egy turistákat szállító autóbusz ellen hajtottak végre robbantásos merényletet, alig 4 kilométerre a gízai piramisoktól. A tragédiában több ember is életét vesztette, és sokan meg is sebesültek, köztük a jármű sofőrje is. Az ismeretlen elkövetők egy fal mellé helyezték a házi készítésű robbanószerkezetet, majd amikor a busz elhaladt mellette, működésbe hozták.

A tragédia helyszínére látogató egyiptomi miniszterelnök szerint ilyen merényletek bármikor előfordulhatnak az országban. „Néha történhetnek ilyen támadások, ez akár a jövőben is újra megtörténhet, és nincs olyan ország a Földön, ami száz százalékos biztonságban lenne” – nyilatkozta Mosztafa Madbuli.

A buszon vietnami turisták utaztak, az egyiptomi vezetés már fel is vette a kapcsolatot az ázsiai ország kormányával. Abdel Fattah esz-Szíszi elnök még tavasszal azt mondta: újra fel akarja lendíteni az Egyiptomba érkező vietnami turistaforgalmat.

„Kapcsolatba léptünk a vietnami nagykövetséggel, a turisztikai miniszter pedig hamarosan találkozik a nagykövet úrral. Próbáljuk, amennyire csak lehet, visszafogni ennek az incidensnek a hatásait, de az a legfontosabb, hogy a sebesülteket kórházi ellátásban részesítsük. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családtagjainak, egyiptomiaknak és vietnamiaknak egyaránt” – tette hozzá a miniszterelnök.

A merényletet eddig egyetlen csoport sem vállalta magára, de egyiptomi iszlamisták már korábban is hajtottak végre turisták elleni támadásokat: 2015-ben egy orosz utasszállító repülőgépet robbantottak fel a terroristák nem sokkal felszállás után, ezt követően felére esett vissza az Egyiptomba látogató turisták száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!