2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Külföld

Ne engedjünk teret Orbánnak a soros elnökség révén - Magyarországot támadták az Európai Parlamentben

Ne adjunk Orbánnak teret az uniós soros elnökség révén - ilyen és ehhez hasonló kijelentések hangzottak el az Európai Parlamentben a Magyarországról szóló újabb vitanapon. A baloldali - liberális képviselők határozattervezetet készülnek elfogadni arról, hogy Magyarországtól vegyék el a 2024-es uniós soros elnökséget. Szavazni csütörtökön fognak a képviselők.

  • Ne engedjünk teret Orbánnak a soros elnökség révén - Magyarországot támadták az Európai Parlamentben

Ma van Orbán Viktor születésnapja, de mi nem adunk neki pénzt ajándékba - kezdte felszólalását ironikusan Moritz Körner a Renew európai parlamenti képviselőcsoportjának tagja. Ezután azonnal rátért a lényegre: a 2024-es magyar soros elnökség megvonására.

 

A szintén a Renew sorait erősítő Sophia IN 'T VELD szerint a magyar kormány propagandát folytat, amelynek nem szabadna teret engedni.

A Momentumos Donáth Anna az uniós források visszatartását kérte az elmúlt időszak tüntetéseire hivatkozva. Szerinte az oktatásban akkora a baj, hogy az már sérti a magyar diákok oktatáshoz való jogát.

A Magyarország mellett felszólaló konzervatív ep-képviselők ugyanakkor azzal vádolták a balliberálisokat, hogy nyomásgyakorlásra használják erejüket és ráerőltetnék hazánkra a politikai akaratukat, ami antidemokratikus.

Mindig az Európai Unió mottójára szoktunk hivatkozni, miszerint egységet képviselünk a sokszínűségben. Felvetődik egy kulcskérdés: Önök meddig hajlandóak a sokszínűséget tolerálni? Úgy tűnik, hogy Magyarország túllépte az Önök toleranciaküszöbét - fogalmazott a horvát politikus.

Magyarország nem változtat békepárti és a migrációval kapcsolatos álláspontján, ezért folyamodnak zsaroláshoz a balliberális képviselők - ezt már Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője mondta a vita előtt. Deutsch Tamás pedig hozzátette: az európai baloldal számára másodlagos, hogy mit írnak elő a jogszabályok.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának kezdeményezésére 67 konzervatív EP-képviselő levélben kérte a von der leyen bizottságot arra, hogy ne engedjen a nyomásgyakorlásnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!