2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Napokig ropogtak a fegyverek Caracasban

Legalább 26 halottja van a venezuelai fővárosban, Caracasban a rendőrség és a bűnbandák között a héten kitört összecsapásoknak, 38-an megsebesültek - közölte szombaton a venezuelai belügyminiszter.

  • Napokig ropogtak a fegyverek Caracasban

Carmen Meléndez hozzátette, hogy 22 bandatagon kívül 4 rendőr is meghalt. Az akcióban a biztonsági erők csaknem 2500 embere vett részt.

Delcy Rodríguez alelnök azt mondta, hogy a városrészben ellenzéki politikusokhoz köthető bűnbandák garázdálkodtak, ám neveket nem említett. Kifejtette továbbá, hogy a razziák során három, egy kolumbiai félkatonai csoporthoz tartozó embert őrizetbe vettek.

A napokon át tartó tűzharcok miatt a negyed több lakója elhagyta otthonát.

"Olyan volt az egész, mint egy háború" - mondta egyikőjük újságíróknak.

Ellenzéki politikusok és emberi jogi csoportok évek óta azt vetik a kormány szemére, hogy igyekszik eltitkolni a rendőrségi razziák civil áldozatainak számát.

Bírálták továbbá azokat az egyezségeket is, amelyeket a vezetés kötött egyes bűnbandákkal. Ezek értelmében bizonyos városrészekben nem a rendőrök, hanem e bandák tagjai biztosítják a rendet. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen megegyezések csupán erősítik a bűnözői csoportok befolyását.

"Miközben civileket és rendőröket öltek meg, Caracas nyugati része két napon át félelemben élt" - szögezte le Juan Guaidó ellenzéki vezető.

A venezuelai kormány ezzel szemben az ellenzéket, az Egyesült Államokat és Kolumbiát vádolja a bűnbandák támogatásával.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!