2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Napirenden a migránskártya

Jó az Európában menedéket kérőknek adott migránskártya - jelentette ki Híradónknak az Európai Bizottság (EB) szóvivője. Natasha Bertaud ezt annak ellenére mondta, hogy a Magyarországon őrizetbe vett terrorista, Hasszán F. is kapott ilyen fizetőeszközt. Szijjártó Péter azonban úgy gondolja: az Európai Bizottság továbbra is altatni akarja a közösség kormányait.

  • Napirenden a migránskártya

Az ENSZ és az Európai Unió által migránsok számára kibocsátott bankkártyákat kizárólag Görögországban használhatják az arra jogosult személyek. Így reagált az Európai Bizottság szóvivője a Híradónak arra a kérdésre, hogy miként kerülhetett a Magyarországon őrizetbe vett Hasszán F.-hez ilyen bankkártya.

Az Európiai Bizottság azonban szombaton elismerte, hogy nem ők ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tudnak.

A terrorcselekmények elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vett Hasszán F. migránskártyája a parlamentben is téma volt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a magyar baloldal hiába tagadta, hogy nincs migránskártya, mert kiderült, hogy a terroristánál is volt egy.

Brüsszel szereti a bevándorlást, ez pedig abból is látszik, hogy az Európai Bizottság a legális migráció pozitív hatásairól kommunikál. Ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta a litvániai Palangában, a V4-ek és az Észak-balti Nyolcak (NB8) találkozóján. Szijjártó Péter hangsúlyozta, az Unió rá akarja erőltetni a tagállamokra az ENSZ globális menekültügyi csomagját. A világszervezet célja továbbra is az, hogy törvényessé tegye az illegális bevándorlást. A tárcavezető hozzátette: hiába kötött bevándorlási egyezményt az Unió és Törökország, nem fejlesztették Európa déli határának védelmét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Szerdán délután a rendőrség munkatársai megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A testet Budapesttől 40 kilométerre emelték ki a Dunából. A tragédia többi áldozatát továbbra is keresi a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!