2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Napirenden a migránskártya

Hír TV

2019. április 1., hétfő 22:34

Jó az Európában menedéket kérőknek adott migránskártya - jelentette ki Híradónknak az Európai Bizottság (EB) szóvivője. Natasha Bertaud ezt annak ellenére mondta, hogy a Magyarországon őrizetbe vett terrorista, Hasszán F. is kapott ilyen fizetőeszközt. Szijjártó Péter azonban úgy gondolja: az Európai Bizottság továbbra is altatni akarja a közösség kormányait.

Az ENSZ és az Európai Unió által migránsok számára kibocsátott bankkártyákat kizárólag Görögországban használhatják az arra jogosult személyek. Így reagált az Európai Bizottság szóvivője a Híradónak arra a kérdésre, hogy miként kerülhetett a Magyarországon őrizetbe vett Hasszán F.-hez ilyen bankkártya.

Az Európiai Bizottság azonban szombaton elismerte, hogy nem ők ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tudnak.

A terrorcselekmények elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vett Hasszán F. migránskártyája a parlamentben is téma volt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a magyar baloldal hiába tagadta, hogy nincs migránskártya, mert kiderült, hogy a terroristánál is volt egy.

Brüsszel szereti a bevándorlást, ez pedig abból is látszik, hogy az Európai Bizottság a legális migráció pozitív hatásairól kommunikál. Ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta a litvániai Palangában, a V4-ek és az Észak-balti Nyolcak (NB8) találkozóján. Szijjártó Péter hangsúlyozta, az Unió rá akarja erőltetni a tagállamokra az ENSZ globális menekültügyi csomagját. A világszervezet célja továbbra is az, hogy törvényessé tegye az illegális bevándorlást. A tárcavezető hozzátette: hiába kötött bevándorlási egyezményt az Unió és Törökország, nem fejlesztették Európa déli határának védelmét.

Hír TV