2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Pajtakult

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Külföld

Napirenden a migránskártya

Jó az Európában menedéket kérőknek adott migránskártya - jelentette ki Híradónknak az Európai Bizottság (EB) szóvivője. Natasha Bertaud ezt annak ellenére mondta, hogy a Magyarországon őrizetbe vett terrorista, Hasszán F. is kapott ilyen fizetőeszközt. Szijjártó Péter azonban úgy gondolja: az Európai Bizottság továbbra is altatni akarja a közösség kormányait.

  • Napirenden a migránskártya

Az ENSZ és az Európai Unió által migránsok számára kibocsátott bankkártyákat kizárólag Görögországban használhatják az arra jogosult személyek. Így reagált az Európai Bizottság szóvivője a Híradónak arra a kérdésre, hogy miként kerülhetett a Magyarországon őrizetbe vett Hasszán F.-hez ilyen bankkártya.

Az Európiai Bizottság azonban szombaton elismerte, hogy nem ők ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tudnak.

A terrorcselekmények elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vett Hasszán F. migránskártyája a parlamentben is téma volt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a magyar baloldal hiába tagadta, hogy nincs migránskártya, mert kiderült, hogy a terroristánál is volt egy.

Brüsszel szereti a bevándorlást, ez pedig abból is látszik, hogy az Európai Bizottság a legális migráció pozitív hatásairól kommunikál. Ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta a litvániai Palangában, a V4-ek és az Észak-balti Nyolcak (NB8) találkozóján. Szijjártó Péter hangsúlyozta, az Unió rá akarja erőltetni a tagállamokra az ENSZ globális menekültügyi csomagját. A világszervezet célja továbbra is az, hogy törvényessé tegye az illegális bevándorlást. A tárcavezető hozzátette: hiába kötött bevándorlási egyezményt az Unió és Törökország, nem fejlesztették Európa déli határának védelmét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!