2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Napindító - A franciaországi zavargások okai

Tárik Meszár, a Migrációkutató Intézet munkatársa elemezte a szűnni nem akaró francia zavargásokat a Napindítóban.

  • Napindító - A franciaországi zavargások okai

"A mostani zavargások is az 1940-es évekig vezethető vissza, onnantól kezdve ugyanis rengeteg bevándorlót fogadott be Franciaország a felbomlott gyarmatbirodalmakból. Tömegével érkeztek Afrikából az emberek, akiket a nagyobb városokban blokkokban helyeztek el. Eleinte dolgozni jöttek, de az 1970-es évektől kezdtek elgettósodni ezek a városrészek, amelyeknek a süllyedése a mai napig tart." - mutatott rá a kezdetekre Tárik Meszár, aki szerint ezek a városi gettók, a benne lakók a felelősek a mostani zavargásokért is.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!