2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Nagyon komoly harcok dúlnak az orosz határon

Ukrajna szerda hajnalban folytatta az előző nap elkezdett támadását az oroszországi Kurszk régió ellen.

  • Nagyon komoly harcok dúlnak az orosz határon

Az éjszaka folyamán is heves harcok folytak miközben az ukrán erők a Moszkvától 530 kilométerre délnyugatra fekvő Szudzsa határvárosától északnyugatra nyomultak előre – közölte az orosz védelmi minisztérium a Magyar Nemzet beszámolója szerint

Moszkva azt közölte, hogy az orosz erők már ötven páncélozott járművet, köztük hét harckocsit, nyolc páncélozott személyszállítót, három gyalogsági harcjárművet és 31 páncélozott harcjárművet semmisítettek meg a térségben.

Szudzsa az utolsó működő átrakodási pont az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázexport számára. Alig hatvan kilométerre északkeletre található az orosz Kurszk atomerőmű.

Ukrajna nem kommentálta az eseményeket, Moszkva azonban tartalékosokat küldött a védelem megerősítésére. Oroszország idén előrenyomult, miután Ukrajna 2023-as ellentámadása nem tudott nagyobb sikereket elérni, és június 14-e óta 420 négyzetkilométernyi területet foglalt el az ukrán erőktől – közölte Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára.

A Szudzsa körüli harcok a háború döntő szakaszában zajlanak. Ukrajna jelentős területeket veszít, és Kijevet mélyen aggasztja, hogy az Egyesült Államok támogatása csökkenhet, ha Donald Trump megnyeri a novemberi választásokat az Egyesült Államokban.

Fotó forrása: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!