2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Nagyobb veszélyt jelent a hó, mint a háború

A fagyhalál veszélyezteti a török sátortáborokban élő szíriai menekülteket a szokatlanul kemény tél miatt. Nemrég az egyik sátorban azért halt meg egy kislány, mert kigyulladt egy illegálisan használt hősugárzó.

Nagyobb veszélyt jelent a hó a szíriai menekülteknek, mint maga a polgárháború. Erről panaszkodnak a törökországi sátortáborokban élők, a Közel-Keleten ugyanis szokatlanul hideg tél köszöntött be. Van olyan, aki aludni sem tud az időjárás miatt.

„Én egy konténerszobában élek, de a családom sátrakban van elszállásolva, a havazás miatt azonban összeomlott a sátruk. Egész éjjel fent maradtak, hogy megpróbálják újra felállítani” – mondta egy szír menekült, hozzátéve: amikor a hó felhalmozódik a sátor tetején, összeomlik, szinte lehetetlen bennük élni; az emberek halálra fagynak a sátrakban.

A hideg ellen sokszor veszélyes módszerekkel védekeznek a menekültek. Pár napja egy 5 éves kislány halt meg, másik 5 embert pedig kórházba szállítottak, amikor egy sátorban kigyulladt egy hősugárzó. Törökországban több mint 150 ezer szíriai menekült van, közülük 40 ezren élnek sátrakban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!