2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Nagy dolog maradt ki az észak-koreai díszszemléből

Ballisztikus rakéták nélkül tartotta meg katonai díszszemléjét Észak-Korea az ország alapításának 70. évfordulóján. Megfigyelők szerint az erődemonstráció elmaradása az egyik kézzelfogható eredménye az amerikaiakkal és a dél-koreaiakkal megkezdett párbeszédnek.

  • Nagy dolog maradt ki az észak-koreai díszszemléből

Egyszerre léptek az észak-koreai katonák Phenjanban az ország alapításának 70. évfordulója alkalmából tartott díszszemlén. A menetben felvonultak a gránátvetőkkel felszerelt egyenruhások is. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Kínai Kommunista Párt állandó bizottságának egyik tagjával, Li Csan-su-val üdvözölte a hadsereg tagjait.

A korábbi állami ünnepségekkel ellentétben, ezúttal az észak-koreai vezető nem tartott beszédet. De mégsem ez volt a legnagyobb eltérés az előzőkhöz képest, hanem az, hogy elmaradt az korábban szokásos erődemonstráció: A tankok, és légvédelmi ütegek után nem vonultattak fel nagy hatótávolságú, ballisztikus rakétát. Elsősorban az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával elkezdett párbeszédnek köszönhetően. De nukleáris kísérletet sem hajtottak végre, ahogy az utóbbi 2 évben igen. Phenjan szerint nem is tudtak volna, mert májusban felszámolták egyetlen kísérleti telepüket.

Kim Dzsong Un júniusban találkozott Donald Trump amerikai elnökkel Szingapúrban, a dél-koreai elnökkel pedig idén már kétszer is. A történelminek nevezett tanácskozásokon a kommunista állam vezetője azt ígérte, atomfegyvermentessé teszik az ázsiai félszigetet. A következő korea-közi találkozót szeptember 18-án tartják, ezúttal már az északi fővárosban, Phenjanban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!