2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Nagy a felháborodás Amerikában a Donald Trump elleni ítélet miatt

Donald Trump előző amerikai elnököt minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék. Az Egyesült Államok történelmében először fordult elő ilyen eset. Folyamatosan érkeznek az amerikai politikusok részéről a reakciók a hírre – írja a Magyar Nemzet.

  • Nagy a felháborodás Amerikában a Donald Trump elleni ítélet miatt

Biztos vagyok benne, hogy ez többet fog segíteni Trumpnak, hogy megnyerje a választást, mint hogy ártana neki

– vélekedett Lindsey Graham, Dél-Karolina állam republikánus szenátora a Donald Trump elleni üggyel kapcsolatban. Álláspontja szerint az sem kizárt, hogy fellebbezés után a döntést visszavonják. Csütörtökön ugyanis az Egyesült Államok előző, republikánus párti elnökét minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék – bő öt hónappal az amerikai elnökválasztás előtt.

A nyugati nagyhatalom történelmében először fordult elő, hogy egy volt elnökkel ez történik, ám a Trump elleni boszorkányüldözés nem most indult: a demokraták már jó ideje mindent igyekeztek elkövetni annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék legnagyobb riválisukat az elnökválasztás előtt, ám tervüknek aligha lesz nagy sikere.

Graham mellett más republikánus politikusok is megosztották gondolataikat a döntéssel kapcsolatban. Ronny Jackson texasi képviselő úgy fogalmazott:

„A demokraták most üzentek háborút. Mindenki tudja, hogy ez egy politikai ítélet.”

Ennek ellenére nem sok esélyt lát arra, hogy a demokraták képviseletében Joe Biden jelenlegi elnök nyerje meg az elnökválasztást. Trump fia, ifj. Donald Trump a közösségi médiában egyszerű és lényegre törő választ adott az üggyel kapcsolatban:

ilyen baromságot!

Marjorie Taylor Greene, Georgia állam képviselője pedig arra mutatott rá: a közvélemény-kutatások szerint Trump igen jó esélyekkel indul a novemberi voksoláson. „Mit csinálnak most [a baloldaliak], hogy … mutatványuk kudarcot vall?” – tette fel a kérdést. Hangsúlyozta reakciójában, hogy soha nem láttak ilyen szintű korrupciót még a „banánköztársaságokban” – azaz a politikailag többnyire instabil latin-amerikai és karibi országokban – sem.

Álláspontja szerint az előző amerikai elnök elítélése annak a jele, hogy a demokraták egyenesen rettegnek egy újabb Trump-elnökségtől. Matt Gaetz floridai képviselő szintén a korrupcióra hívta fel a figyelmet reakciójában, mondván, az ítélet „egy korrupt per, egy korrupt bíró és egy korrupt kerületi ügyész eredménye”.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!