2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Mráz Ágoston: Sorosnak stratégiai kérdés volt a lengyel elnök megbuktatása

Stratégiai kérdés volt a Soros-hálózat számára, hogy sikerüljön megbuktatni a lengyel kormány-párt elnök-jelöltjét - erről beszélt a Hír Tv-nek a Nézőpont Intézet igazgatója. Mráz Ágoston Sámuel elmondta: Lengyelország és Magyarország egyaránt elkötelezett híve a nemzeti szuverenitásnak, ez azonban ellentétes a Soros György által képviselt Európai Egyesült Államok víziójával.

  • Mráz Ágoston: Sorosnak stratégiai kérdés volt a lengyel elnök megbuktatása

Kemény kampányidőszak után lassan lélegezhetett fel a hivatalban lévő lengyel elnök a vasárnapi urnazárás után. A küzdelem annyira szoros volt, hogy az exit pollok alapján nem is lehetett megjósolni az eredményt. Végül alig több mint két százalékos többséggel győzött a konzervatív kormányoldal jelenleg is hivatalban lévő államfője.

Duda ellenfele, az ellenzéki varsói polgármester tavasszal szállt ringbe.

 

A liberális politikus mögé teljes vállszélességgel állt be a Soros György által dollár-százezrekkel támogatott lengyelországi Báthory Alapítvány. Közben pedig a milliárdos által finanszírozott Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért a bírói függetlenség hiányával támadta a kabinetet.

 A sajtóban ugyanakkor olyan cikkek is megjelentek, amelyekből kiderült: az ellenzéki Trzaskowski Soros-ösztöndíjjal tanult és többször is részt vett a világkormányzás titkos szervezetének tartott, úgynevezett Bilderberg-csoport találkozóin.

A Hír TV megkeresésére a Nézőpont Intézet igazgatója elmondta, a Soros-hálózat számára stratégiai kérdés volt, hogy sikerüljön megbuktatni a nemzeti szuverenitás mellett elkötelezett lengyel kormánypárt jelöltjét.

Mráz Ágoston Sámuel rámutatott, az ellenzéki jelölt bukásához vélhetően az vezetett, hogy a liberális demokrácia programja nem többségképes Lengyelországban. Trzaskowski sikere egyébként szakértők szerint azzal járt volna, hogy minden bizonnyal megvétózza a jobboldali kormány egyes stratégiai törvényeit.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!