2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Moszkvára mutogat az amerikai diplomácia

Az Egyesült Államok Oroszországot hibáztatja az amerikai külügyi helyettes államtitkár telefonbeszélgetésének kiszivárogtatásáért. A legnagyobb videómegosztóra a héten került ki az a felvétel, amelyen a diplomata trágár szavakkal minősítette az unió lassú reagálását az ukrán belpolitikai helyzetre. Közben Kijevben tovább folytatódtak az utcai tüntetések, ezúttal összecsapások nélkül.

Nem vizsgálja az ukrán titkosszolgálat az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkára és az ország kijevi nagykövete közötti telefonbeszélgetés felvételeinek körülményeit. Mint ismeretes, az amerikai külügyi államtitkár és az USA kijevi nagykövete a leendő ukrán kormány összetételéről tárgyalt telefonon. A beszélgetésben az amerikai külügyi helyettes államtitkár trágár szavakkal illette az uniót. Az amerikai diplomácia Moszkvát okolta a beszélgetés lehallgatásával.

„Nincs folyamatban lévő nyomozás. Az ukrán titkosszolgálat nem vizsgál semmit ebben az ügyben” – közölte Makszim Lenko, az ukrán titkosszolgálat nyomozási osztályvezetője. Megerősítette viszont az ukrán titkosszolgálat, hogy egy ukrán férfi megpróbált eltéríteni és Szocsiba irányítani egy gépet Isztambul helyett. A gépen 110 utas utazott. „Az utas nagyjából egy órával a felszállás után betört a pilótafülkébe és követelte, hogy Szocsira változtassák meg a pilóták az útirányt, ahol szerinte Janukovics és Putyin is tartózkodik, akiknek véres a kezük. Aztán azt követelte, hogy engedjék szabadon az összes foglyot Ukrajnában” – mondta az osztályvezető.

A férfi azt mondta, ha nem teljesülnek a követelései, akkor felrobbantja a gépet. A személyzetnek sikerült lenyugtatnia a férfit, a pilóták ugyanis eljátszották, mintha útirányt változtattak volna. A gépet végül két, a török légierőhöz tartozó vadászgép kísérte le a földre. A 45 éves férfinél egy kistáska volt, ám abban – fenyegetésével ellentétben – nem volt robbanóanyag.

Kijev utcáin mindeközben kormányellenes és kormánypárti tüntetők néznek egymással farkasszemet. A kormányt támogatók nem nézik jó szemmel, hogy az ellenzék elfoglalta a belvárost. A maszkot és pajzsokat viselő, botokkal felszerelt ellenzéki tüntetők nem engedték a barikádok közelébe a kormánypártiakat. Egyesek azt hitték, a kormány küldte őket, hogy bontsák meg a védelmi vonalakat. Rövid idő elteltével a tüntetők elindultak a kormánypártiak felé, és kiszorították őket a térről. A kormánypártiak nem álltak ellen és békésen elhagyták a Maidant.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Szakértők szerint a francia elnök korábbi kijelentése, melyben NATO erők ukrajnai jelenlétét szorgalmazta, figyelmeztetés volt a nyugat számára arra az esetre, ha Moszkva elfoglalná Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!