2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Mostantól a Frontex is védi Szerbia határait

Az illegális migráció és a határokon átnyúló bűnözés ellenőrzése és megelőzése érdekében Szerbia összes határán ellenőrzést folytat ezentúl az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex), nemcsak az az uniós országokkal közös határszakaszokon.

  • Mostantól a Frontex is védi Szerbia határait

Az úgynevezett balkáni útvonalon - amely Törökországon, Bulgárián, Észak-Macedónián és Szerbián keresztül vezet - még mindig évente több ezer közel-keleti és észak-afrikai migráns igyekszik bejutni az Európai Unióba. A keddi megállapodástól a felek azt várják, hogy javuljon a szerb határok biztonsága.

A Frontex és Szerbia 2021-ben kötött megállapodást arról, hogy az uniós tagországokkal - Magyarországgal, Bulgáriával, Romániával és Horvátországgal - közös határszakaszokat a szerb rendőrség és határőrség mellett a Frontex emberei is védeni fogják, a keddi megállapodás ezt váltotta fel azzal, hogy kiterjesztette a védelmet nem uniós országokkal - Bosznia-Hercegovinával, Montenegróval, Észak-Macedóniával és Koszovóval - közös határszakaszokra is.

Ylva Johansson egyben egy 65 gépjárműből álló uniós adományt is átadott a szerb belügyminisztériumnak. A járművek a határellenőrzés hatékonyságát segítik majd.

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Fegyverropogást lehetett hallani a Szabadkától északra fekvő erdőben. Erről számoltak be a helyi közösségi média csoportokban. Az elmúlt pár hónap csendje után attól tartanak a helyiek, hogy visszatérhet az állandó rettegés a térségbe. Hivatalosan azonban a lövöldözés tényét senki sem erősítette meg. A helyszínről a részletekkel kapcsolatban Dudás Dániel jelentkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!