2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Külföld

Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

A hírszerző ügynökségek megpróbálják meghatározni az izraeli csapás kárának mértékét, és hogy vannak-e áldozatok, illetve hányan vannak, ami növelheti a nyomást Iránra, hogy válaszoljon – mondta John Brennan, a CIA volt igazgatója az amerikai NBC Newsnak nyilatkozva, hozzátéve, hogy sok múlik most azon, hogy az izraeli támadás mekkora kárt okozott Iránon belül.

  • Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

John Brennan, a CIA volt igazgatója arról nyilatkozott: az eszkaláció most azon múlik, hogy Izrael mekkora kárt okozott az iráni létesítményekben, illetve azon is eldől sok minden, hogy mennyi áldozatot szedett Izrael csapása.

Mint elmondta, Iszfahán, a közép-iráni város célpontokban gazdag környezet, egy légibázissal, egy rakétagyártó üzemmel. Irán közlése szerint a várost már korábban is érte támadás, amikor tavaly egy katonai létesítményt támadtak meg,

A CIA jelenleg azt próbálja meghatározni, hogy pontosan mekkora a kár, és megpróbálja megnézni, hogy az irániak hogyan fognak reagálni

 – mondta Brennan.

És azt, hogy belekerülünk-e ebbe a nagyon veszélyes eszkalációs spirálba vagy sem, a Teheránból érkező első nyilatkozatokból tudhatjuk meg, hogy azt fogják-e mondani, hogy ez hatástalan volt, hogy az iráni védelmi erők képesek voltak-e visszaverni néhány ilyen csapást, még ha nem is

 – mondta, hozzátéve, hogy ha Irán azt állítja, hogy nagyszámú civil áldozatot követeltek, az dühös reakciókat szíthat, és megelőlegezhet egy iráni válaszcsapást.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - VV Fanni halott + videó

Radar - VV Fanni halott + videó

Az egykori valóságshow szereplőt a jogerős ítélet szerint 2017-ben meggyilkolták, ám halálának tényét csak most állapították meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!