2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Montenegró hivatalosan is bejelentette a járvány végét

Észak-Macedóniában egyre több új fertőzöttet regisztrálnak, ezért a korlátozó intézkedések ismételt bevezetését helyezte kilátásba a kormány, Montenegróban viszont egy hónapja nem regisztráltak új esetet, ezért visszavonták a járványhelyzetet.

  • Montenegró hivatalosan is bejelentette a járvány végét

Szerbiában keddről szerdára 11 430-ról 11 454-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Miután a kormány engedélyezte a tömeges összejöveteleket, péntektől az éjszakai szórakozóhelyek is megnyitnak Szerbiában. A vendéglátóhelyek vezetői óriási veszteségekről számolnak be, hiszen két és fél hónapig zárva tartottak.

Koszovóban egy nap alatt 1110-ről 1123-ra emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A parlament szerdán szavaz az új kormányról, így véget érhet a koronavírus-járvánnyal összefüggő belpolitikai válság, és az új kormány hatékony intézkedéseket hozhat a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezése érdekében is.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 2315-ről 2391-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az egészségügyi miniszter szerint a járvány új hullámának számít, hogy az utóbbi napokban egyre több új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Mint mondta, nem tudni, mit lehet várni ettől a második hullámtól, és reményének adott hangot, hogy a kórházak kapacitása elegendő lesz az új betegek kezelésére. A kormány a napokban várhatóan újra szigorú korlátozó intézkedéseket vezet be, ha nem kezd el csökkenni az új fertőzöttek száma.

Montenegróban majdnem egy hónapja nem regisztráltak új esetet. A kormány kedden bejelentette az úgynevezett járványhelyzet végét. A koronavírus-járvány ideje alatt 324 fertőzöttek azonosítottak a 620 ezres Adria-parti államban, és kilencen haltak bele a COVID-19 betegség szövődményeibe.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2524-ről 2535-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Az egyik országrész miniszterelnökének gyanús lélegeztetőgép-vásárlási ügyletei, valamint a migrációs helyzet nem megfelelő kezelése miatt kedden lemondott az ország belügyminisztere.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!