2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Külföld

Molotov-koktélokat dobtak egy stockholmi templomra

Molotov-koktélokat dobtak egy 800 éves templomra Stockholm északi részén, egy főleg migránsok lakta negyedben. A rendőrség a támadást szándékos gyújtogatásnak minősítette, de egyelőre nincs gyanúsított. A templom plébánosa úgy nyilatkozott: ez egy erős és szimbolikus cselekedet az egyház ellen.

"Csak a szerencsének köszönhető, hogy a mögöttem látható 12. századi keresztény templom szerdán nem égett le"

- mondta el Bugnyár Zotán, a Hír TV svédországi tudósítója.

A Stockholm észak-nyugati agglomerációjában lévő Spånga templomára ugyanis három Molotov koktélt dobtak. Egyet a bejárati kapura, egyet-egyet pedig ablakokra. Szerencsére a benzines palackok nem robbantak be, így a kiérkező tűzoltóknak nem akadt dolga. Mindössze az egyik ablak tört ki.

A gyülekezet pásztora, parókusa Jerker Alsterlund nem kívánt kamera elé állni, nekem viszont elmondta, hogy semmilyen fenyegetés nem érte a templomot az elmúlt időben, illetve üzenetet sem kaptak. Viszont hozzátette, hogy ez a bűncselekmény nagyon erős, szimbolikus üzenettel rendelkezik

- hangsúlyozta a tudósító.

Nem akart találgatásokba bocsátkozni, hogy ki, vagy kik állhatnak a cselekmény hátterében. Viszont kérdésemre azt felelte, hogy itt a településen erős muszlim közösség él. Valamint innen nem messze található Stockholm közismert, hírhedt no-go zónája Rinkeby is. 2 évvel ezelőtt egyébként innen nem messze, 1 km-re egy másik keresztény templomra is dobtak robbanóanyagot. Az elkövető, vagy elkövetők azóta sem lettek meg

- hangzott el a tudósításban.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!