2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház 17:25

Külföld

Mint a legsötétebb kommunizmusban: tiltakozott férje elhurcolása miatt, majd „őszintén” megbánta

Az elmúlt hetekben számos olyan eset látott napvilágot Kárpátalján is, amikor a hadkiegészítő parancsnokság katonái, visszaélve hatalmukkal, embereket hurcoltak magukkal a toborzóközpontokba - írja a Magyar Nemzet.

  • Mint a legsötétebb kommunizmusban: tiltakozott férje elhurcolása miatt, majd „őszintén” megbánta

Ukrajnában két megyében zajlik ennyire brutálisan a mozgósítás: az egyik az oroszajkúak által lakott Odessza megye, a másik pedig a soknemzetiségű Kárpátalja. 

A Magyar Nemzet rámutat, Kárpátalján most egy újabb megrázó eset borzolja a kedélyeket, mely annyira szovjetszagú, hogy még Lavrentyij Berija, a hírhedt NKVD egykori vezetője is megirigyelné. Az egykori szovjet állami terrorszervezet módszerei sajnos a XXI. századi Európába igyekvő Ukrajnájában is kísértenek. Igaz, most nem lőnek le azonnal, hanem először helyes véleménynyilvánításra köteleznek.

Egy fiatal nő a napokban kétségbeesésében a világhálóra töltötte fel segítségkérését, miután az ökörmezői katonai ellenőrzőpontnál egyenruhások rabolták el a férjét a saját, valamint a gyermekei szeme láttára.

A nő a videóban az anyanyelvén, oroszul beszélt, és mint kiderült, a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyéből érkezett szeretteivel Kárpátaljára.

Elhurcolták a férjemet, egyedül vagyok a gyerekeimmel egy számomra ismeretlen községben. Fogalmam sincs, mit tegyek. A gyermekeim sírnak, nem tudunk hova menni, mert görcsös idegállapotba kerültem. A férjemet katonák vitték el, vele együtt a papírjait is magukkal vitték. Állítólag Husztra, de azt se tudom, hogy az merre van

– mondta sokkos állapotban a magára hagyott nő.

Az eset híre a jelenleg demokráciadeficittel és a szólásszabadság hiányával küzdő ukrán sajtóban is pillanatok alatt szárnyra kapott.

A hatalmas sajtóvisszhang után azonban előkerültek az ukrán hatalom zsebpropagandistái, mint például a magyar- és Orbánfóbiájáról ismert Vitalij Glagola. Az ungvári publicista, aki egyébként karácsonyra személyesen az SZBU, az ukrán titkosszolgálat vezetőjétől kapott ajándékot (és ezzel el is dicsekedett), egy olyan videót közölt, melyen az említett nő már egy adminisztratív helyiségben, feltételezhetően a szolgálatoknál ül, és nem az anyanyelvén, hanem már ukránul kér bocsánatot a történtekért. Ahogy fogalmaz: 

elnézést kérek azért, mert rossz fényben tüntettem fel a hadsereget, illetve a huszti hadkiegészítő parancsnokságot.

A férjéről azonban a videóban már egy szó sem ejtett a megfenyített nő. Glagola pedig természetesen a régi beidegződésekhez híven már úgy tálalja az esetet, mintha a nő önszántából rögzítette volna a bocsánatkérést.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!