2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

A mediterrán állam partjainál összeszedett bevándorlókat augusztustól az Albániával kötött egyezmény szerint őrzött táborokba szállítják. A Hír TV által megkérdezett olasz kormánypárti képviselők szerint a cél továbbra is az, hogy véget vessenek az Európát sújtó migrációnak. Ugyanakkor arra emlékeztetnek: ha nem fogadják be az érkezőket, Brüsszel megbünteti őket.

  • Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

Augusztus 1-től az olasz partoknál összeszedett migránsokat egyenesen Albániába szállítják. Az őrzött központokban kizárólag a férfiakat viszik és addig maradnak ott, amíg vissza nem tudják őket toloncolni a kiinduló országukba.

Ha ezt valami oknál fogva mégsem sikerül elérni, akkor 28 naptól 18 hónapig terjedő időszakot követően viszont át kell szállítani őket Olaszországba. A kormánypártok nagy reményekkel tekintenek az új megoldásra.

„Az Albánia projektről úgy gondoljuk, hogy egy jó megoldás lehet. A következő hónapokban meglátjuk hogyan működik majd. Nem győzzük megköszönni Albániának és hiszünk abban, hogy a probléma megoldásának egy része ez lehet. Mert az igazi probléma nem az, hogy az Olaszországba érkezetteket hogyan fogadjuk be, hanem az, hogy ne engedjük őket elindulni.”

– hangsúlyozta Massimo Milani, a legnagyobb kormánypárt képviselője.

A Hír TV által megkérdezett baloldali képviselő szerint is tehermentesíteni kell Olaszországot.

 „Mindenekelőtt a dublini szerződés szabályainak megváltoztatására van szükség. Ezek ugyanis előírják, hogy a belépési országnak kell gondoskodnia az egész befogadási folyamatról. Szükség van továbbá az újraelosztási politikára is.” – magyarázta Ubaldo Pagano, a Demokrata Párt képviselője.

A Lega képviselője rámutatott Európa nem tett eleget a bevándorlás megfékezéséért. Luca Toccalini emlékeztetett: Matteo Salvini 2018-ban sikeresen megállította a bevándorlást, ezért azonban 15 év börtön fenyegeti.

„Európa nélkül kell megoldanunk mert Európa nem akar segíteni nekünk. Sőt! Még meg is büntet minket, ha nem fogadjuk be az illegálisan érkezőket. De ezt Macronnal nem teszi, amikor visszaküldi a migránsokat a francia oldalról az olasz Ventimigliába.”

– mondta a Lega képviselője.

Olaszország 3 befogadóközpont építésén dolgozik Albániában, ahol 880 főt tudnak majd befogadni és kitoloncolási központok, valamint börtön is lesz. A költségeket teljes mértékben a római kormány állja, amely rendvédelmi erőket is küld Albániába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!