2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Mikulások a parton és a tengeren Ausztráliától Floridáig

Hír TV

2020. december 26., szombat 12:21

Világszerte karácsonyi Mikulások lepték el a tengerpartot és néhányan közülük tengerre is szálltak vagy fürödtek. Floridában és Horvátországban adománygyűjtésre használták fel az alkalmat a jelmezbe öltözött önkéntesek.

Karácsonyi mulatozáshoz riasztották a rendőröket Sydneyben, mert az ünneplők fittyet hányva a járványügyi előírásokra énekeltek és táncoltak a Bronte Beach negyedben. A szomszédos világhírű Bondi Beachen kevesebben karácsonyoztak az ilyenkor szokásosnál hűvösebb időben.

A földrajzi elszigeteltségnek, a gyors intézkedéseknek, vagyis a hónapokig tartó lezárásoknak köszönhetően Ausztráliában viszonylag alacsony szinten tudták tartani a járványt.

Floridában is vízbe csábította a Mikulást a nyárias meleg. Fiatalos lendülettel lovagolta meg a hullámokat a fehér szakállú. Az első Mikulást még sok követi a napokban, hogy rákos betegeknek és családtagjaiknak gyűjtsenek pénz. A karácsonyi vízi mutatványt és adománygyűjtést 2009 óta minden évben megtartják.

Horvátországban is tengerre szálltak a Mikulások, hogy evezésükkel adományt gyűjtsenek a rászoruló időseknek.

A járvány miatt először le akarták fújni az idei felvonulást, de végül úgy döntöttek, megtartják az eseményt. Természetesen a szárazföldön és a vízen is ügyeltek a másfél méteres távolság megtartására, így minimálisra csökkentetették a fertőzés veszélyét.

Hír TV