2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Mikulások a parton és a tengeren Ausztráliától Floridáig

Világszerte karácsonyi Mikulások lepték el a tengerpartot és néhányan közülük tengerre is szálltak vagy fürödtek. Floridában és Horvátországban adománygyűjtésre használták fel az alkalmat a jelmezbe öltözött önkéntesek.

  • Mikulások a parton és a tengeren Ausztráliától Floridáig

Karácsonyi mulatozáshoz riasztották a rendőröket Sydneyben, mert az ünneplők fittyet hányva a járványügyi előírásokra énekeltek és táncoltak a Bronte Beach negyedben. A szomszédos világhírű Bondi Beachen kevesebben karácsonyoztak az ilyenkor szokásosnál hűvösebb időben.

A földrajzi elszigeteltségnek, a gyors intézkedéseknek, vagyis a hónapokig tartó lezárásoknak köszönhetően Ausztráliában viszonylag alacsony szinten tudták tartani a járványt.

Floridában is vízbe csábította a Mikulást a nyárias meleg. Fiatalos lendülettel lovagolta meg a hullámokat a fehér szakállú. Az első Mikulást még sok követi a napokban, hogy rákos betegeknek és családtagjaiknak gyűjtsenek pénz. A karácsonyi vízi mutatványt és adománygyűjtést 2009 óta minden évben megtartják.

Horvátországban is tengerre szálltak a Mikulások, hogy evezésükkel adományt gyűjtsenek a rászoruló időseknek.

A járvány miatt először le akarták fújni az idei felvonulást, de végül úgy döntöttek, megtartják az eseményt. Természetesen a szárazföldön és a vízen is ügyeltek a másfél méteres távolság megtartására, így minimálisra csökkentetették a fertőzés veszélyét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!