2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Mike Pompeo: Több bizonyíték van arra, hogy a vírus egy vuhani laborból ered

Több bizonyítéka is van az Egyesült Államok Kormányának hogy egy vuhani laboratóriumból indult el a koronavírus. Donald Trump szerint Peking továbbra sem szolgáltat pontos információkat a vírus terjedéséről. Közben több államban a korlátozások enyhítését követelik, ám a kormányzók óva intenek attól, hogy a mindennapi élet visszatérjen a régi kerékvágásba.

  • Mike Pompeo: Több bizonyíték van arra, hogy a vírus egy vuhani laborból ered

A jó idő beköszöntével számos országban enyhítettek a korlátozásokon, így megteltek a parkok New Yorkban is. A helyiekre rendészeti szervek felügyeltek, hogy betartsák a szükséges távolságot.

Az Egyesült Államok gócpontjának számító nagyvárosban két hónap alatt 11 ezren vesztették életüket, ezért a kormányzó továbbra is óva int attól, hogy az állam gazdasági és mindennapi életét idő előtt újraindítsák.

A tavasz beköszöntét Kaliforniában is nehezen viselik a karanténban. Több városban azért tüntettek az emberek, hogy ismét strandra mehessenek. Gavin Newsom szerint még korai enyhíteni a szabályokon, mivel a járvány még nem múlt el.

Az amerikai elnök viszont a gazdaság újraindítását sürgeti. Donald Trump a Fox Newsnak adott interjúban reményét fejezte ki, hogy legkésőbb év végére lesz oltás a vírus ellen és ismét Kínát tette felelősség a járvány terjedéséért.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerint több jelentős bizonyíték van arra, hogy az új típusú koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered. A tárcavezető hangsúlyozta: Kína "köztudomásúan nem tartja be az előírásokat laboratóriumaiban, majd hozzátette: nem ez az első alkalom, hogy a világ kínai laboratóriumból származó vírus miatt kerül veszélybe".

Hírszerzési jelentés: Kína bizonyítékokat semmisített meg a járvány kitöréséről

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!