2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Mike Pompeo az iraki és az izraeli kormányfővel egyeztetett telefonon

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Ádil Abdel Mahdi ügyvezető iraki kormányfővel és Benjámin Netanjahuval, az átmeneti izraeli kormány vezetőjével egyeztetett telefonon washingtoni idő szerint szerdán este.

  • Mike Pompeo az iraki és az izraeli kormányfővel egyeztetett telefonon

Az amerikai diplomácia vezetője az iraki politikustól azt kérte, hogy kormánya tegyen eleget kötelezettségeinek és akadályozza meg az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége elleni esetleges újabb támadásokat.

A külügyminisztérium közleménye szerint Pompeo erőteljesen elítélte a bagdadi nagykövetség ellen december 31-én elkövetett támadást. A tárcavezető "Irán támogatását élvező terroristák" támadásáról beszélt. Egyben kiemelte, hogy az iraki kormány által hozott biztonsági intézkedések jelentősen javították a biztonsági helyzetet.

"Az Egyesült Államok szabad, független és szuverén Irakot akar, és Donald Trump elnöksége idején továbbra is ezen munkálkodik" - olvasható a közleményben.

Pompeo az Ádil Abdel Mahdival folytatott beszélgetés után hívta fel Benjámin Netanjahut. Elismerését fejezte ki az izraeli politikusnak azért, mert szerinte "fáradhatatlanul küzd Irán térségbeli befolyásának ellensúlyozásáért". Pompeo egyúttal megköszönte Netanjahunak, hogy határozottan elítélte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége elleni támadást.

A Morgan Ortagus amerikai külügyi szóvivő által kiadott közlemény szerint Mike Pompeo és Benjamin Netanjahu "ismételten megerősítette az Egyesült Államok és Izrael közötti megbonthatatlan köteléket".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!