2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Migránsok tucatjai jutottak át Görögországba

Mintegy nyolcvan migráns jutott át vasárnap a görög nevén Évrosz, török nevén Meric határfolyón Görögországba és ezzel az Európai Unió területére.

  • Migránsok tucatjai jutottak át Görögországba

A görög hatóságok szerint a menedékkérőket a folyó egyik kis szigetén fedezték fel.

Az athéni vezetés ismételten arra kérte a szomszédos Törökország vezetését, hogy akadályozza meg az ilyen jellegű határsértéseket. Sajtójelentések szerint ugyanis a határ török oldalán migránsok százai várakoznak a kínálkozó alkalomra, hogy az EU területére jussanak.

Görögország már csütörtökön arról számolt be, hogy 138 migráns érkezett ezen az útvonalon keresztül szintén egy apró szigetre. A görög határvédelem szerint a török hatóságok nem állták útját a migránsoknak.

Az athéni vezetés ezért szinte teljesen le akarja zárni északkeleti határát. Ennek érdekében meghosszabbítják az Évrosz partján futó 35 kilométer hosszú határkerítést további 80 kilométerrel. A görög határőrség szerint tavaly több mint 250 ezer határsértést sikerült megakadályozniuk a folyón keresztül. Az ezen a migrációs útvonalon érkezők többsége szíriai, pakisztáni vagy afgán állampolgár.

Borítókép: Shutterstock 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!