2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Migránsok követtek el erőszakot Berlinben

Az eset egész Németországot megdöbbentette: a hírhedt berlini Görlitzer Parkban egy nőt a férje szeme láttára erőszakoltak meg afrikai hátterű drogdílerek. Most három, korábban sokszorosan felmentett afrikainak kell bíróság elé állnia.

  • Migránsok követtek el erőszakot Berlinben

Tavaly június 21-én a három migráns brutálisan megerőszakolta a 27 éves nőt. A kétgyermekes édesanya a hírhedt berlini Görlitzer Parkban volt férjével együtt. A grúz házaspár kokaint vásárolt, amit a helyszínen közösen fogyasztottak el, majd ennek hatására állítólag a parkban kerültek egymással intim kapcsolatba.

Ezt követően öt férfi vette körül a házaspárt.

Közülük ketten botokkal és ágakkal támadtak a férjre, és 1200 eurót loptak el tőle, ezalatt a másik három férfi megverte és csoportosan brutálisan megerőszakolta a nőt. A nő sikolyait hallva riasztották a környéken élők a rendőrséget.

Három férfi, 198 korábbi ítélet

Az erőszaktevők közül kettőnek több személyazonossága is van – írja a Welt a vádiratra hivatkozva.

A vádirat szerint a 21 éves, szomáliai Oszman B. vádlott tíz fedőnevet is használ. Állítólag 2016 óta tartózkodik Németországban, de állandó lakcíme nincs. Lejárt a tartózkodási engedélye, a szövetségi központi nyilvántartás szerint már több esetben követett el súlyos testi sértést, azonban az ellene indított eljárást minden esetben elutasították. 

A 22 éves vádlott-társ a guineai Boubacar B., akinek négy másik neve is van. Állítólag 2017-ben lépett be az országba, szintén nincs állandó lakhelye, és a tartózkodási engedélye is lejárt. Menedékkérelmét elutasították. A szövetségi központi nyilvántartási szerint az afrikai férfinak kilenc korábbi törvénysértése volt A Tiergarten Kerületi Bíróság ítéletének indoklásában az állt, hogy B. egyedül utazott Németországba, kezdetben Wismarban élt, majd menedékkérelmének elutasítása után Berlinbe utazott, ahol az utcán élt, és rendszeresen fogyasztott marihuánát és kokaint.

A harmadrendű vádlott, Mountaga D., szintén 22 éves guineai származású, egy szociális intézményben él. Menedékkérelmét neki is elutasították, korábban többszörös testi sértéssel is gyanúsították, de a berlini ügyészség elzárkózott a vádemeléstől.

A három afrikai férfi a hatóságok előtt 14 hamis személyazonosságukról és 19 általuk elkövetett bűncselekményről is ismert. Közülük ketten azon mintegy 280 ezer külföldi közé tartoznak, akiknek el kell hagyniuk az országot.

A megrázó csoportos nemi erőszak után a berlini regionális bíróság jóváhagyta a három külföldi gyanúsított elleni vádemelést. Az afrikai elkövetőket nemi erőszakkal, súlyos testi sértésekkel és rablással vádolják. A per tárgyalása értesülések szerint január 18-án kezdődik.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!