2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Külföld

„Fiatalok voltak, tesztoszteron hatása alatt álltak” - nem ítélték el a csoportos nemi erőszakot elkövető migránsbandát

Óriási felháborodást keltett Németországban, hogy a bíróság nem ítélte el a migránsokat, akik megerőszakoltak egy 15 éves lányt - írta a német Bild című lap.

  •  „Fiatalok voltak, tesztoszteron hatása alatt álltak” - nem ítélték el a csoportos nemi erőszakot elkövető migránsbandát

A lap felidézte: 2020 szeptemberében egy fiatal férfiakból álló banda csoportosan támadott meg egy ittas, akkor 15 éves lányt éjszaka egy városi parkban, és megerőszakolták. A nyomozók legalább kilenc különböző elkövetőtől származó spermiumnyomokat találtak - tette közzé az MTI.

Közölték: a bíróság a legfiatalabb vádlottat, egy most 19 éves iránit két év és kilenc hónap szabadságvesztésre ítélt. Nyolc másik vádlott (20-23 évesek) büntetésének végrehajtását próbaidőre felfüggesztették vagy előzetes próbaidőt szabtak ki rájuk. Ilyen esetekben hat hónapon belül születik döntés arról, hogy a büntetés felfüggesztett marad-e, vagy az elítéltnek börtönbe kell vonulnia. Egy 23 éves vádlottat felmentettek.

A cikkben megjegyezték: a kilenc vádlott közül nyolcnak migrációs háttere van.

Azt is írták, hogy a tartományi törvényszék ifjúsági kollégiuma előtt zajló eljárás másfél évig tartott, az elkövetők és az áldozat fiatal korára tekintettel a nyilvánosság kizárásával folytattak le. Mivel azonban a bűncselekmény felháborodást váltott ki, a bírák engedélyezték a keddi ítélethozatal egy részének meghallgatását.

Kitértek rá: az összes védőügyvéd felmentést kérvényezett, és azzal érveltek, hogy a férfiak nem ismerték fel, hogy a lány nem járult hozzá a szexuális aktushoz, a vádlottak nagyon megszenvedték a vádakat és a hosszú tárgyalást, "ráadásul fiatal férfiak voltak, akik a tesztoszteron hatása alatt álltak".

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!