2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

4 nap - Kádár János árulása

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Migránslázadás tört ki Lampedusán

Lázadás tört ki a lampedusai bevándorló központban, elégedetlenek a körülményekkel az Afrikából érkező migránsok. Az olaszok is egyre nehezebben viselik a befogadással járó terheket.

  • Migránslázadás tört ki Lampedusán

Újabb tábort létesítenek Szicília déli partjainál, egy 600 fő befogadására alkalmas sportcsarnokba telepítik be a bevándorlókat. A helyiek azonban azonnal demonstrációba kezdtek.

Egymást érik a migránshajók Lampedusa partjainál óriási a migrációs nyomás a dél-olasz partokon. Az év eleje óta közel százezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Kétszer annyian, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A migrációs nyomás megemelkedésével sajnos a tengeri tragédiák száma is emelkedik, újabb tengeri katasztrófáról számolnak be a híradások – tudósított Jánosi Dalma Olaszországból.

A tegnapi nap során Tunézia közeli vizeken újabb migránshajó süllyedt el, öt személy veszítette életét és hét személynek nyoma veszett. A hivatalos adatok szerint az év eleje óta 2100 személy veszítette életét a Földközi-tengeren való átkelés során – tájékoztatott a szomorú tényekről tudósítónk.

Lampedusa szigetén továbbra is drámai a helyzet, Filippo Manino a sziget polgármestere bejelentette, hogy a helyiek már nem tűrik a továbbiakban a tarthatatlan helyzetet. Azt kéri a kormánytól, hogy humanitárius hajókat helyezzenek ki Lampedusa partjainál, akik a fedélzetükre veszik a migránsokat, majd azonnal a szárazföldre szállítják őket. Filippo Magino azt is elmondta, hogy a sziget képtelen kezelni a helyzetet, egyetlen kis betegellátója van, amely valójában még a helyiek számára sem elegendő. Azt is elmondta, hogy a szigetnek óriási problémát jelent a partokon hagyott migránshajók elszállítása, illetve megsemmisítése. A polgármester szerint az Európai Uniónak, illetve az olasz kormánynak kéne azonnal közbelépni és tehermentesíteni a szigetet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Egy rendőr meghalt, egy további pedig megsebesült, amikor csütörtök éjjel lövöldözés tört ki a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti Lipnicki Sor határátkelőnél - közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!