2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Külföld

Migránskaraván indulhat útnak Nyugat-Európa felé

Többezres migránskaraván készül arra, hogy útnak induljon Nyugat-Európa felé. Az elmúlt órákban többször a görög rendőrökre támadtak, könnygázzal kellett megfékezni őket. Azt mondják, nincs vesztenivalójuk és ha kell, áttörik a lezárt határokat a Balkánon.

  • Migránskaraván indulhat útnak Nyugat-Európa felé

Bevándorlók törték át a rendőrsorfalat Szaloniki határában. El akarnak indulni észak felé, hogy a határnál gyülekezzenek. Azt mondják, el akarják érni a "kritikus tömeget", és abban bíznak, hogy ebben az esetben nem tudják őket feltartóztatni. Macedónia, Szerbia és Bosznia irányába, majd onnan az Európai Unióba indulnának.

Szakértők arról beszéltek, hogy amennyiben több ezres tömeg indul el, akkor rendőri egységekkel lehetetlen megállítani őket. Az is félő, hogy a migránsok hazánk felé veszik az irányt, ugyanis megpróbálhatják provokálni a magyar kormány határvédelmi intézkedéseit.

 

A reménysugár karaván névre keresztelt mozgalmat a közösségi oldalakon szervezik, már több tízezren jelentkeztek. A szervezők ugyanakkor titkolóznak, a megtévesztés céljából más-más nyelveket használnak. Arra kérték a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal sátrat, gyógyszert, élelmiszert, ruhát és pénzt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!