2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Migráns gyilkolt meg egy fiatal lányt Spanyolországban + videó

A férfi húsz késszúrással végzett a lánnyal azért, mert szülei jogi úton akarták kilakoltatni a tőlük bérelt lakásból. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Migráns gyilkolt meg egy fiatal lányt Spanyolországban + videó

Marokkóból érkezett Spanyolországba és már tizenkét rendőrségi ügye is volt korábban annak a férfinak, aki a héten halálra késelt egy fiatal spanyol lányt Pamplonában. A gyilkosnak a lány családja adott bérbe egy szobát, amiért egy ideje nem fizetett, ezért jogi úton akarták őt kitenni onnan. Az áldozat családja egy hete feljelentette őt a rendőrségen birtokháborítás miatt, hogy megkezdhessék a kilakoltatási procedúrát. A férfi viszont ettől annyira dühös lett, hogy először rájuk támadt, aztán fenyegető üzenetekkel bombázta őket, végül pedig betört a húszéves lányuk szobájába és meggyilkolta. A rendőrség nem sokkal később letartóztatta.

Pár nappal a gyilkosság után egy másik marokkói bevándorló is bűncselekményt követett el, szintén Pamplonában. Ő egy kiskorú, 17 éves lányt zaklatott szexuálisan a nyílt utcán úgy, hogy engedély nélkül megfogta a fenekét. A tini maga hívta fel a rendőrséget, aztán bevitték vallomástételre és az általa elmondottak alapján sikerült megtalálni a zaklatót.

Mindeközben Pedro Sánchez kormányfőt úgy tűnik, hidegen hagyják ezek az események, sőt, a legtöbb afrikai bevándorlók által elkövetett bűncsekeményről szóló hírt álhírként állítja be.

Ráadásul a héten a parlament előtt jelentette be, hogy az illegális migrációs krízist kitoloncolás helyett inkább úgy akarja megoldani, hogy gyorsabban ad letelepedési és munkavállalási engedélyt az ideérkező afrikai bevándorlóknak. Emellett bejelentette azt is, hogy megsürgeti a diplomás, Spanyolországban dolgozni akaró bevándorlók papírjainak honosítását, hogy a cégeknek megkönnyítsék az új munkaerő felvételét. Végül közölte azt is, hogy növeli a rendőrök és csendőrök létszámát az idei, történelmi migrációs krízisben leginkább érintett Kanári-szigeteken, illetve hatezer új férőhelyet hoz létre a szigetvilágban, hogy még több embert tudjanak ott fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken publikált közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek úgy vélték, hogy Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt jobban kezelné az ukrajnai háborút vagy a közel-keleti válságot, mint Kamala Harris demokrata elnökjelölt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!