2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Migránsok erőszakoltak meg egy 12 éves kislányt

Vádat emeltek egy 19 éves szomáliai illegális bevándorló ellen, aki még június végén barátjával megerőszakolt egy 12 éves lányt a svédországi Borlange településen - írja a Magyar Nemzet.

  • Migránsok erőszakoltak meg egy 12 éves kislányt

A lap beszámolója szerint a két bevándorló felváltva bántalmazta a kiskorú lányt, és arra kényszerítették, hogy orálisan kielégítse őket.  

Az egyik elkövetőnek, akinek kilétét és származását a rendőrség megállapította, de nem hozta nyilvánosságra, egyelőre sikerült elmenekülnie a hatóságok elől. A másik elkövetőt azonban nem sokkal az eset után letartóztatták, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

A férfi ugyanakkor tagadja a bűncselekmény elkövetését, de a DNS-vizsgálat alapján kapcsolatba hozták a helyszínnel és az áldozattal is. Korábban már elítélték többek között kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért és molesztálásért.

Az ügyészség az utóbbi bűncselekményt, amelyet egy nő ellen követett el, testi sértésnek akarta minősíteni, mert többször földhöz vágta a áldozatát, de végül csak az enyhébb ítéletet szabta ki a bíróság.

Az illegális bevándorlók által elkövetett szexuális zaklatások elől az idősek sem menekülhetnek. A nyáron az önkormányzat által kirendelt segítő migráns egy 88 éves nőt zaklatott szexuálisan a saját otthonában.

A 88 éves asszony a rendőrségen elmondta, hogy megrázta az eset, és hogy nem érzi magát biztonságban a saját otthonában.

Svédországban ugrásszerűen megnőtt a szexuális zaklatással kapcsolatos esetek száma az elmúlt években.

Az SVT hírszolgálat korábban jelezte, hogy a Svédországban nemi erőszakért vagy nemi erőszak kísérletéért elítélt férfiak 58 százaléka az Európai Unión kívül született bevándorló volt, a legtöbben Észak-Afrikából, Dél-Afrikából és a Közel-Keletről érkeztek. 

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Magyar Péterék azt terjesztik a követőik között, hogy gyűléseik helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. A rendőrség reagált: ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk – írják a Police.hu-n.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!