2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Külföld

Michael Bloomberg ismét a demokratákat erősíti

Michael Bloomberg, New York város volt polgármestere szerdán ismét csatlakozott a Demokrata Párthoz.

  • Michael Bloomberg ismét a demokratákat erősíti

A milliárdos pár héttel a november elején tartandó félidős választások előtt tért vissza politikai gyökereihez és ezzel ismét táptalajt adott azon találgatásoknak, miszerint 2020-ban indulna az elnökválasztáson.

Bloomberg, aki a róla elnevezett médiavállalkozás tuajdonosa is, a közösségi oldalon jelentette be, hogy regisztráltatta magát a pártban. Döntését azzal indokolta, hogy Donald Trump elnöksége idején akár alkotmányos válság is fenyegethet.

„Az Egyesült Államok történetének kulcsfontosságú pillanataiban a két párt egyike védőbástyaként szolgál azok ellen, akik az alkotmányt fenyegetik. Két évvel ezelőtt a Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvencióján én figyelmeztettem e fenyegetésekre” – írta Instagram oldalán Bloomberg. Hozzátette: azért regisztráltatja magát ismét demokrata pártiként, mert úgy gondolja, hogy demokratákra van szükség a fékek és ellensúlyok biztosításához. Erre – mint írta – „rendkívül nagy szüksége van nemzetünknek”.

A 76 éves Bloomberg, aki az Egyesült Államok nyolcadik leggazdagabb embere, sokáig demokrata párti volt, majd 2001-ben – mielőtt indult New York város polgármesteri székéért – republikánus lett. Kétszer választották újra, 2007-ben hagyta ott a Republikánus Pártot, és azóta függetlenként politizált.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!