2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Mexikóban egy új fegyveres testületet hoznak létre a bűnözés elleni küzdelemre

Az úgynevezett Nemzeti Gárda kapcsolódik be a bűnözés elleni küzdelembe. Az alakulat parancsnokává egy visszavonóban lévő tábornokot nevezett ki csütörtökön Andrés Manuel López Obrador, az ország baloldali elnöke.

  • Mexikóban egy új fegyveres testületet hoznak létre a bűnözés elleni küzdelemre

A közép-amerikai országban jelenleg a rendőrség, a hadsereg és a tengerészgyalogság is foglalkozik a feladattal. A Nemzeti Gárda parancsnokságában mindhárom fegyveres testület képviseltetni fogja magát a parancsnok, Luis Rodríguez Bucio irányítása alatt.

Az elnök célkitűzése, hogy a korábbi kormányzatokkal szemben ne a drogbárók üldözésére összpontosítsák az erőket, hanem a bűnözés okainak, a szegénységnek és a társadalmi egyenlőtlenségnek a felszámolására.

Az új fegyveres erő létrehozásának a bírálói azt hangsúlyozzák, hogy túl szoros kapcsolatban lesz a hagyományos fegyveres erőkkel, de az elnök szerint erre szükség van a hatékonyság érdekében.

A Nemzeti gárda munkájában a hagyományos fegyveres erők a tervek szerint csak öt évig vesznek részt, utána visszatérnek a laktanyákba. Végleges létszámát 50 ezer főben határozták meg. Andrés Manuel López Obrador szerint a szervezetnek tevékenysége során kiemelten oda kell figyelnie az emberi jogok betartására.

Mexikóban tavaly 20 éve a legmagasabb volt a gyilkosságok száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!