2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Metropol: Magyar Péter nem jár be a munkahelyére + videó

A Tisza párt listavezetője a legelső munkanapján megszegte az egyik leghangzatosabb kampányígéretét.

  • Metropol: Magyar Péter nem jár be a munkahelyére + videó

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokat megelőzően Magyar Péter azzal haknizta körbe az országot, hogy a Tisza párt képviselői minden körülmények között be fognak járni a munkahelyükre, azaz az Európai Parlamentbe. Ehhez képest Magyar már az első munkanapján megszegte ezt az ígéretét, amikor nem jelent meg az EP Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) legeslegelső szerdai ülésén, holott nem csak tagja, hanem alelnöke is a testületnek – írja a Metropol.

Magyar Péter számtalan alkalommal kihangsúlyozta a kampány során, hogy a többi magyar EP-képviselővel ellentétben a leendő tiszások minden ülésen és szavazáson részt vesztnek majd az Európai Parlamentben, ahol érdemi munkát fognak végezni - ezért érdemes rájuk szavazni. Többek közt az EP-listavezetők köztelevízióban rendezett vitáján is kijelentette:

„A Tisza párt képviselői bizonyosan be fognak járni a munkahelyükre, és önöket fogják képviselni.”

A hangzatos ígéretből aztán nem lett semmi: Magyar már az első adandó alkalomkor távol maradt a munkahelyétől. Az Alkotmányügyi Bizottság (AFCO) szerdán tartott első rendes ülésén a Tisza párt listavezetőjének széke látványosan üresen maradt az elnöki pulpituson, holott ő a testület 4. alelnöke. Mindeközben a bizottság többi alelnöke és az elnöke meg tudott jelenni az ülésen. (A munkakerülő Magyar Péter szembetűnő távolmaradása visszanézhető az Európai Parlament honlapján.)

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!