2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Erdély és Románia 11:00

Külföld

Merkel engedményeket tenne Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában

Angela Merkel tegnap már közölte, hogy hajlandó engedményeket tenni Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában, ugyanakkor jelezte, hogy nekik is törekedniük kell a kompromisszumra. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

  • Merkel engedményeket tenne Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában

Arra a kérdésre, hogy mekkora az esélye annak, hogy a jövő heti uniós csúcson a tagállamok meg tudnak állapodni az 1,8 milliárd eurós költségvetési és helyreállítási csomagról, amelyet ugye a jogállamisági vita megakasztott Zöldhegyi Katalin azt válaszolta, hogy egyelőre teljesen nyitott, hogy születik-e megállapodás a jövő héten.

Jelenleg zárt ajtók mögött a legmagasabb szinten, állam- és kormányfői szinten zajlanak az egyeztetések, a helyzet állására csak a nyilatkozatokból lehet következtetni. Angela Merkel többek között sürgette, hogy legyen kompromisszum, legyen elmozdulás a jogállamisági mechanizmusban, hogy ezzel ki tudják védeni a magyar és a lengyel vétót, hiszen a helyreállítási alap elfogadása nagyon fontos - sorolta a részleteket a tudósító. Majd hozzátette, hogy több európai kormányfő is kiállt a magyar álláspont mellett.

Kapcsolódó tartalom:

Németországtól vár új javaslatot a magyar és a lengyel kormányfő

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!