2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Külföld

Merkel engedményeket tenne Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában

Angela Merkel tegnap már közölte, hogy hajlandó engedményeket tenni Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában, ugyanakkor jelezte, hogy nekik is törekedniük kell a kompromisszumra. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

  • Merkel engedményeket tenne Magyarországnak és Lengyelországnak a jogállamisági vitában

Arra a kérdésre, hogy mekkora az esélye annak, hogy a jövő heti uniós csúcson a tagállamok meg tudnak állapodni az 1,8 milliárd eurós költségvetési és helyreállítási csomagról, amelyet ugye a jogállamisági vita megakasztott Zöldhegyi Katalin azt válaszolta, hogy egyelőre teljesen nyitott, hogy születik-e megállapodás a jövő héten.

Jelenleg zárt ajtók mögött a legmagasabb szinten, állam- és kormányfői szinten zajlanak az egyeztetések, a helyzet állására csak a nyilatkozatokból lehet következtetni. Angela Merkel többek között sürgette, hogy legyen kompromisszum, legyen elmozdulás a jogállamisági mechanizmusban, hogy ezzel ki tudják védeni a magyar és a lengyel vétót, hiszen a helyreállítási alap elfogadása nagyon fontos - sorolta a részleteket a tudósító. Majd hozzátette, hogy több európai kormányfő is kiállt a magyar álláspont mellett.

Kapcsolódó tartalom:

Németországtól vár új javaslatot a magyar és a lengyel kormányfő

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

5000 milliárd forintról van szó

5000 milliárd forintról van szó

A HírTV kérdésére az Európai Bizottság nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit, miszerint Brüsszel 13 milliárd eurót szabadítana fel a befagyasztott uniós pénzekből Magyarországnak, ha a kormány hozzájárul az Unió kiegészítő költségvetéséhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!