2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Külföld

Merénylőkkel végeztek Isztambulban + videó

Hatan megsebesültek lövöldözésben kedden a legnagyobb isztambuli bíróság előtt – közölte a török belügyminisztérium, amely terrorcselekménynek minősítette a támadást. A két merénylővel végeztek a biztonsági erők.

  • Merénylőkkel végeztek Isztambulban + videó

A sebesültek közül hárman rendőrök, akiket Ali Yerlikaya belügyminiszter hősöknek nevezett.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint késő délelőtt egy férfi és egy nő "támadást kísérelt meg" egy ellenőrzőpont ellen az isztambuli Igazságügyi Palota előtt a török nagyváros európai részén, a Kagithane negyedben.

A CNN Türk hírtévé felvételén látni lehetett, amint pánikba esett emberek szaladnak be a bírósági épületbe, miközben kívülről lövések hallatszanak.

A közlés szerint a terrortámadást a DHKP-C nevű szélsőbaloldali csoport követte el.

A caglayani Igazságügyi Palota, amely 2011-es átadásakor Európa legnagyobb bírósági épületének számított, és ahol a súlyos bűncselekmények, köztük a terrortámadások pereit tárgyalják, nem először vált fegyveres támadás célpontjává. 2015-ben az épületben lévő irodájában megöltek egy ügyészt, akit DHKP-C túszul ejtett.

Törökország nyugati partnereivel együtt terrorszervezetként tartja nyilván a fegyveres csoportot, amely a múltban több merényletet is elkövetett.

Az ötven éve alakult, magát Forradalmi Népi Felszabadító Párt-Frontnak nevező szervezet korábban nem annyira a török hadsereget, inkább az Egyesült Államok és a NATO "imperialista" érdekeltségeit támadta. A csoport egy öngyilkos merénylője 2013-ban az ankarai amerikai nagykövetségnél robbantotta fel magát, kioltva egy török őr életét.

Az Egyesült Államok 2014-ben hárommillió dollárt ajánlott fel a csoport vezetőinek elfogásáért.

 Fotó: MTI/EPA/Berk Ozkan

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!