2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Mentességet biztosítanak maguknak a képviselők

Mentességet biztosítanak maguknak a korrupciós kivizsgálások és az összeférhetetlenség alól a romániai parlamenti képviselők a btk. friss módosításai miatt – állítják a korrupcióellenes küzdelemben érintett intézmények. A kormány és az RMDSZ szerint viszont továbbra is elszámoltathatóak maradnak a politikusok.

A kormányzó pártok és az ellenzéki RMDSZ is megszavazta a büntető törvénykönyv módosításait, amivel kivonták a képviselőket a közhivatalnokok sorából. A hatóságok eddig közhivatalnokokként vizsgálták a korrupciós ügyekbe keveredő politikusokat, erre ezentúl nem lesz jogi lehetőségük.

– Összeférhetetlenség miatt sem lehet majd őket számon kérni. Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály sem járhatna el. Úgy módosították a btk.-t, hogy a közpénzekről szóló szerződéskötések szabályozása a képviselőknek és családjaiknak megfeleljen. Ez a módosítás tíz év korrupcióellenes munkáját semmisíti meg – véli a román államfő.

A nemmel szavazó Demokrata-Liberális Párt szerint befolyással való üzérkedésért vagy megvesztegetésért sem lehet majd számon kérni a képviselőket. Az RMDSZ szerint viszont a képviselők jogállásáról szóló törvény alapján is számon kérhetőek maradnak.

A szabályozást élesen bírálta a német és a holland nagykövetség. Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége szerint a módosítás eltávolodást jelentene a jogállamiságtól, ami elriasztja a befektetőket. Traian Basescu jelezte, visszaküldi a törvényt a parlamentbe és ha újra megszavazzák, az alkotmánybíróságon is megtámadja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött pénteken délután a cseh elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babis volt kormányfő lesz az utódja Milos Zemannak, akinek második - egyben utolsó - mandátuma március elején lejár.
Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Február elején életbe lép az orosz nyersolaj importjára vonatkozó újabb uniós szankció, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, illetve a meglévő készletből sem lehet eladni harmadik félnek. Egyes szakértők szerint ez pont az EU legfontosabb vívmányát, a szabad belső piacot rúgja fel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!