2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Mely migránsok el- és befogadásáról beszél a pápa?

Újra védelmébe vette a migránsokat Ferenc pápa, aki legutóbbi audienciáján fejtette ki álláspontját a globális migrációval kapcsolatban. A közzétett szövegből kiderül, hogy a pápa is azokra gondolt, akik "háború, erőszak, üldöztetés és különféle katasztrófák elől menekülnek."

  • Mely migránsok el- és befogadásáról beszél a pápa?

A Mandiner által közzétett cikkben többek között ezt írták: "Az emberiség közönyösen fordul el a migránsoktól, akik életveszélyes utazásokra vállalkoznak a sivatagokon és tengereken, hogy jobb életet találjanak – írja a vaticannews.va. A pápa hangsúlyozta, hogy a migránsok bátran vállalják a veszélyeket, hogy békében és biztonságban élhessenek. A Földközi-tengerrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az egykor a népek és civilizációk közötti kommunikációs csatorna helyett most már temetővé vált. Ferenc pápa szerint sok haláleset megelőzhető lenne, és elítélte azokat, akik minden eszközzel igyekeznek visszatartani a migránsokat." 

Figyelemreméltó ugyanakkor, hogy a pápai üzenetben az is benne van: „Biztosíthatjuk azzal, hogy biztonságos és szabályos útvonalakat hozunk létre a migránsok számára, menedéket biztosítva azoknak, akik háború, erőszak, üldöztetés és különféle katasztrófák elől menekülnek” – mondta a pápa. „Elérhetjük azzal is, hogy a migráció globális irányítását minden szinten igazságosságra, testvériségre és szolidaritásra építjük.”

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: MTI / AP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!