2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Meloni: meg tudjuk változtatni Európát

Giorgia Meloni hétfőn azt mondta, hogy az esedékes EU-s választások után jobboldali többséget kíván kialakítani Olaszországgal az élen – írja a Politico.

  • Meloni: meg tudjuk változtatni Európát

A brüsszeli hírportál cikke szerint – a Politico által nemes egyszerűséggel leszélsőjobboldalizott – nemzeti konzervatív pártok ebben a ciklusban küzdöttek azért, hogy hatékonyan együttműködjenek az EU-ban, amit hátráltatott az olyan kulcsfontosságú kérdésekben való megosztottság, mint Ukrajna. Meloni szerint azonban van lehetőség a jobboldali együttműködésre.

Megvan a lehetőség arra, hogy más többséget építsünk ki az Európai Parlamentben, és így egy másik Európát, más politikákkal 

– mondta. 

Arra a kérdésre, hogyan lehet összeegyeztetni a jobboldali álláspontokat, amelyek annyira eltérőek, mint amilyeneket például von der Leyen és Orbán Viktor magyar miniszterelnök képvisel, Meloni azt mondta, Olaszország már nem követi Franciaországot és Németországot, hanem az élen jár. 

„Ha az olaszok segítenek, meg tudjuk változtatni Európát” – fogalmazott. Hozzátette: „Nem emlékszem, hogy Olaszország különösebben központi szerepet játszott volna a múltban. Mi, konzervatívok vagyunk az egyetlenek, akik lépésenkénti változást hozhatunk létre.”

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke most a szurkolók körében fotóztatja magát, azt mutatva, hogy ő nem a VIP-páholyok világában érzi jól magát. A valóság azonban az, hogy Magyar korábbi életét VIP-páholyokban és az annál is drágább skyboxokban töltötte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!