2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Külföld

Megvonják a kettős állampolgárságot a magyaroktól Szlovákiában

Szlovákia magyarlakta részeinek elcsatolásától félve vonják meg a kettős állampolgárságot a magyaroktól. A szlovák külügyi államtitkár Martin Klus példaként Abháziát, Kelet-Ukrajnát és a Donyec-medencét említette egy szlovák televízióban.

  • Megvonják a kettős állampolgárságot a magyaroktól Szlovákiában

Az országban 2010-ben fogadták el azt jogfosztó törvényt, melynek életbe lépése után 3500-an vesztették el szlovák állampolgárságukat. A szlovák kormány szerdán elfogadott döntése értelmében most visszakaphatnák a szlovák állampolgárságot azok, akik életvitelszerűen, legalább öt éve élnek egy másik országban. Ez alól azonban a felvidéki magyarok kivételt jelentenének. Szijjártó Péter jövő héten Pozsonyba utazik, hogy tisztázza a kérdést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek

Elon Musk mégis megvásárolná a Twitter közösségi médiavállalatot, az eredeti 44 milliárd doláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!